Svetimi automobiliai savų problemų neišsprendė

Vakar teismo verdiktą išklausė svetimo turto iššvaistymu bei melagingu pranešimu apie nebūtus nusikaltimus kaltintas vyras.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimu palangiškis Giedrius Polita (gim. 1965 m.) pripažintas kaltu. Teismas jam paskyrė 12 500 litų baudą, tačiau jos mokėti nereikės – įskaitytas areštinėje praleistas laikas.

Nepaisant to, kaltinamasis turės atlyginti nuo jo nukentėjusioms bendrovėms „Idmava” ir „Pajūrio autorika” padarytą daugiau nei 20 tūkst. litų žalą.

Anot prokurorų, 2004-ųjų liepos 16-ąją G. Polita iš vienos uostamiesčio bendrovės išsinuomojo apie 17 tūkst. litų vertės automobilį „Dodge Caravan”, o rugpjūtį šią mašiną perdavė nenustatytam asmeniui.

Netrukus vyriškis kreipėsi į policiją ir pranešė, kad išsinuomotas automobilis dingo.

Tų pačių metų rugsėjo 9-ąją G. Polita iš Taikos prospekte įsikūrusios bendrovės išsinuomojo 13 800 litų vertės automobilį „Opel Vectra”. Mašiną jis įsipareigojo grąžinti spalio 15-ąją, tačiau dar spalio pradžioje mašiną perdavė nenustatytam asmeniui, o šis ją pardavė.

Spalio 19-ąją G. Polita kreipėsi į policiją – esą išsinuomotas opelis pavogtas.

Kaltinamasis tikino, kad jis buvo išsinuomojęs mašiną, tačiau netikėtai prireikus pinigų naujam verslui tekę miniveną „Dodge” užstatyti. Esą kitaip niekas jam nesutiko paskolinti reikiamos sumos. G. Polita tikino planavęs mašiną išsipirkti, tačiau to padaryti nepavyko. Panašiai nutikę ir su antruoju automobiliu.

Teismo sprendimu vyrui liko atsilyginti tik už vieną dingusią mašiną, nes antra buvo surasta Estijoje. Ją parsigabenusi bendrovė pageidavo, kad kaltininkas padengtų tik transportavimo į Lietuvą išlaidas.

2003 metais G. Polita buvo teistas už poveikio nukentėjusiam darymą siekiant, kad šis susitaikytų su kaltininku.

Dar anksčiau jam buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto šaunamojo ginklo bei šaudmenų laikymo. 2002 metų liepą Palangoje policija automobilyje „Audi 100”, kurį vairavo G. Polita, rado ne tik neperšaunamą liemenę, bet ir 9 mm kalibro pistoletą „Sig Sauer” su panaikintu numeriu ir 7 šoviniais dėtuvėje.

G. Polita laikytas vienu artimiausių prieš kelerius metus nušauto Lietuvos bokso federacijos prezidento Remigijaus Daškevičiaus aplinkos žmonių. Jo pavardė minėta ir kalbant apie palangiškio Rimo Lukošiaus nužudymą 1995 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.