Už kvaišalų verslo planus – ilgi metai nelaisvės

Net mintis verstis nelegaliu verslu gali kainuoti ne vienerius metus kalėjimo. Vakar teismo sprendimu trys vyrai, planavę iš Lietuvos į Švediją išvežti kelis kilogramus kvaišalų, pataisos namuose praleis po 8 metus. Tiesa, jiems dar liko galimybė šį sprendimą apskųsti.

Klaipėdos apygardos teisme nuosprendį dėl neteisėto disponavimo kvaišalais bei pasikėsinimo juos išvežti kaip kontrabandą išklausė trys vyrai.

Plungės rajono gyventojas Antanas Gusčius (gim. 1959 m.) ir uostamiesčio Alksnynės gatvės gyventojas Arūnas Pataškevičius (gim. 1968 m.) pataisos namuose praleis po 8 metus. Plungiškiui Arūnui Garbai (gim. 1969 m.) atseikėta tiek pat, tačiau jam pridėta ir vietos teismo paskirta nesumokėta apie 14 tūkst. litų bauda.

Prokurorų teigimu, dar 2001 metų liepą jie nutarė kontrabanda į Švediją gabenti narkotikus. Vienas jų buvo ten dirbęs bei girdėjęs, kad iš to galima gerai uždirbti.

Plungės rajono Paplatelės poilsio namuose dirbęs A. Gusčius perdavė A. Garbai šešis paketus su kvaišalais. Ekspertai nustatė, jog apie 6 kg kvaišalų miltelių sudėtyje buvo kone 4 kg metamfetamino. A. Garba kvaišalus nuvežė į uostamiestį bei perdavė A. Pataškevičiaus nurodytam žmogui.

Vėliau buvo surastas kaunietis, už 1 200 litų ir 200 JAV dolerių atlygį sutikęs šį krovinį nugabenti į Švediją. Tačiau jis išsigando ir kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą.

Imitavus nusikalstamos veiklos modelį ir sulaikyti įtariamieji.

2005-aisiais Klaipėdos apygardos teismas po daugiau nei metus užtrukusio baudžiamosios bylos nagrinėjimo nuteisė šešis didelės vertės turto prievartavimu bei jo sunaikinimu ar sugadinimu kaltintus plungiškius, tarp jų – ir A. Garbą. Įtarta, kad būtent jis nuspręsdavo, kuriuos Plungės miesto ir rajono verslininkus reikia reketuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.