Žuvies dieta

Sveikai besimaitinantys žmonės kelis kartus per savaitę skelbia žuvies dieną. Mitybos specialistai rekomenduoja žuvį valgyti bent du tris kartus per savaitę, net jei ir nesimaitinate pagal sveikos mitybos principus.

Vienintelis šios dietos trūkumas tas, jog būtina maitintis tiksliai pagal valandas. Čia ir slypi visa šios dietos sėkmė. Be to, maitindamasi tam tikrą valandą, nejausite nemalonaus alkio, kuris kamuoja laikantis daugelio dietų.

Taigi pirmučiausia reikėtų pasirinkti tokią savaitę, kai būsite namie ir ramiai galėsite laikytis visų dietos nurodymų. Jums reikės neriebios žuvies ar jūros gėrybių. Tai galėtų būti menkės, karšiai, austrės, kalmarai ar krevetės. Nepamirškite šviežių daržovių, vaisių, taip pat kiaušinių, liesų pieno produktų ir įvairių prieskonių (pipiro, baziliko, česnako, svogūno). Laikantis šios dietos privalu visiškai nevalgyti saldumynų ir bulvių. Iš kruopų geriausia su žuvimi dera ryžiai. Žuvies dietos metu gerkite kuo daugiau vandens ir žaliosios arbatos, kuri šalina šlakus iš organizmo.

Dienos meniu

Prieš kiekvieną valgį būtinai išgerkite stiklinę negazuoto vandens.

Pusryčiai (9.00-9.30)

2 puodeliai žaliosios arbatos, 1-2 virti kiaušiniai arba viena stiklinė lieso jogurto ar varškės.

Priešpiečiai (11.00-12.00)

Stiklinė vandens, praėjus 10 minučių – 150 gramų žuvies. Iš pradžių suvalgykite pusę porcijos, o po 30 minučių – likusią žuvies dalį užkąskite bet kokiomis daržovėmis. Desertui – bet koks vaisius.

Pietūs (14.00-15.00)

250 gramų žuvies arba jūros gėrybių. Žuvį galite kepti keptuvėje, o jūros gėrybes geriausia išvirti. Garnyrui rinkitės salotų lapus ir virtas daržoves (žirnelius, žiedinius kopūstus, morkas, brokolius). Desertui išgerkite stiklinę jogurto arba suvalgykite 100 gramų liesos varškės. 30 minučių po valgio negerkite jokių skysčių!

Vakarienė (17.00-18.00)

Vakarienė – tokia pat kaip ir pietūs, tik galite virtas daržoves pakeisti marinuotais arba šviežiais agurkėliais. Praėjus 30 minučių nuo vakarienės, išgerkite 2 stiklines žaliosios arbatos (be cukraus).

Naktipiečiai

Likus 2 valandoms iki miego, gerkite tik žolelių arbatą. Jei labai kamuoja alkis, suvalgykite 100 gramų liesos varškės ar jogurto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Žuvies dieta"

  1. Mėgstate skanią šviežią ar rūkytą žuvį? Nuoširdžiai rekomenduoju paragauti Afrikinio Šamo! Taikome naują žuvies pristatymo į Jums patogiausią vietą sistemą, kuomet žuvis visada pristatoma tik pati šviežiausia ir tik pagal užsakymus. Pristatoma į Kauną, Vilnių, Šiaulius, Klaipėdą, Panevėžį ir Alytų. Daugiau informacijos kaip ją įsigyti, kainos, ir informacijos apie šią įdomią žuvį – http://www.skanizuvis.weebly.com, arba arnas.k@giedrupe.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.