„Vilniaus baldai” šiais metais planuoja didinti pardavimus 30 proc.

AB „Vilniaus baldai”, praėjusį rudenį pradėjusi gamybos ir valdymo reorganizavimą, šiais metais planuoja padidinti apyvartą 26,5 proc. iki 139,5 mln. litų ir uždirbti 0,5 mln. litų grynąjį pelną. Finansinė prognozė neapima UAB „Girių bizonas”, kurio 25 proc. akcijų priklauso „Vilniaus baldams”, veiklos.

„Prognozė paremta gamybos apimčių augimu”, – sako Nerijus Pacevičius, „Vilniaus baldų” generalinis direktorius. – „Šiais metais toliau tobuliname gamybos planavimą, geriname techninę bazę, darbo proceso organizavimą, įvedame naujas medžiagas ir technologijas”.

Pernai preliminariais neaudituotais konsoliduotais duomenimis bendrovė pardavė produkcijos už 110,29 mln. litų ir patyrė 4,03 mln. litų nuostolio. Bendrovės pelnas neatskaičius mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo (EBITDA), siekė 9,1 mln. litų, lyginant su 13 mln. litų pelnu 2005 metais.

„Nors praėjusių metų pabaigoje ėmė ryškėti teigiami poslinkiai – pradėjo augti darbo efektyvumas, iki metų pabaigos nepavyko pasiekti pakankamų gamybos apimčių”, – sako p. Pacevičius. – Patyrėme ir didesnius nei planavome nuostolius dėl LIBOR augimo bei dėl gruodį atlikto mažo apyvartumo atsargų realizavimo”.

Įmonės, kuri 2004-2005 m. į gamybos plėtrą ir modernizavimą investavo 65 mln. litų, nuostolius pernai didino ir išaugęs LIBOR indeksas, dėl kurio išlaidos palūkanoms 2006 m., lyginant su 2005 m., išaugo apie 500 tūkst. litų ir viso sudarė 3,1 mln.litų. Nuostoliai susiję su nuosavybe „Girių bizone” siekė 705 tūkst. litų.

Investicinė bendrovė AB „Invalda” valdo kontrolinį 65,36 proc. AB „Vilniaus baldai” akcijų paketą. Įmonė, kotiruojama Vilniaus vertybinių popierių Oficialiajame prekybos sąraše.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.