Vairuotojo pažymėjimai: patogiau, bet brangiau

Pavasarį esamų bei būsimų vairuotojų laukia naujovė – gaunant pažymėjimus arba juos keičiantis teks eiti nebe į policijos, o į valstybės įmonės „Regitra” padalinius.

„Regitra” vairuotojų pažymėjimo išdavimo funkciją kartu su duomenų bazėmis iš teritorinių policijos komisariatų turėjo perimti dar nuo šių metų sausio 1-osios, tačiau tam koją pakišo juridinės kliūtys.

„Mes būtume spėję pasiruošti tam dalykui, tačiau paaiškėjo, jog teisiškai valstybės įmonė negali pirkti paslaugos iš biudžetinės įstaigos, šiuo atveju – vairuotojų pažymėjimus gaminančio Asmens dokumentų išrašymo centro”, – „Vakarų ekspresui” sakė „Regitros” generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Anot jo, nuspręsta viską daryti patiems, tad iš minėtojo centro perimama iki 2010 metų galiojanti sutartis dėl pažymėjimų blankų gamybos bei visi kiti įsipareigojimai.

Kokių naujienų nuo gegužės 1-osios laukti naujus pažymėjimus gaunantiems arba senus besikeičiantiems vairuotojams?

„Kol kas turime tik pasikeitimų projektą, ir jis dar nepatvirtintas. Tačiau jau dabar aišku, kad vairuotojo pažymėjimo išdavimas kainuos nebe 20 litų, o gerokai brangiau, gal net dvigubai. Mes laikomės pagrindinio principo – už pažymėjimus turi mokėti ne mokesčių mokėtojai, o vairuotojai. Anksčiau dalis jų gamybos buvo finansuojama iš biudžeto”, – sakė S. Šuminas.

Jo teigimu, tiksli būsimoji kaina dar nėra patvirtinta.

„Kol kas nėra net įkainių, aišku tik tiek, kad 20 litų, už kuriuos iki šiol gaminami pažymėjimai, net nepadengia gamybos savikainos. Ši veikla mums gali būti ir nuostolinga”, – teigė vienas „Regitros” vadovų.

Gera naujiena S. Šuminas vadina tai, kad naujoji pažymėjimo išdavimo tvarka būsianti patogesnė nei iki šiol.

„Mes nepririšim žmogaus prie jo gyvenamosios vietos. Pavyzdžiui, kaunietis dokumentus pažymėjimui gauti galės atiduoti Vilniuje, o atsiimti atvykęs atostogauti kad ir į pajūrį – Klaipėdoje.

Planuojame dar vieną dalyką – kad pirmą kartą vairuotojo pažymėjimą gaunantis asmuo jo sulauktų paštu, net neidamas į artimiausią „Regitros” padalinį. Tiesa, kol tai – tik mintys balsu. Gal tokią tvarką įgyvendinsime ne iškart gegužės 1-ąją, o vėliau”, – tvirtino S. Šuminas.

Dar viena galima naujovė – nuotraukos darymas. Tinkančią pažymėjimui fotografiją pasidaryti planuojama leisti vietoje, t.y. „Regitros” skyriuje, priduodant dokumentus. Jos padarymas atskirai nekainuotų.

„Planuose yra ir galimybės užpildyti prašymo vairuotojo pažymėjimui gauti formą internete, ir vairuotojo informavimas apie jau pagamintą pažymėjimą”, – pasakojo S. Šuminas.

Jis tikino, jog pagaminti vairuotojo pažymėjimus bus stengiamasi per maksimaliai trumpą terminą – tris darbo dienas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.