Ledo sluoksnis automatinei plovyklai – neįveikiama kliūtis

Specialistai teigia, kad plauti automobilį žiemą yra ne mažiau svarbu nei vasarą. Ir ne vien dėl estetiškos išvaizdos, bet ir norint apsaugoti automobilį nuo druskų, asfalto dulkių ir kitų nešvarumų.

Tačiau pasiryžusieji savo transporto plovimą spaudžiant žiemos šalčiams patikėti automatinėms plovykloms ne visada lieka patenkinti.

Į „Vakarų ekspreso” redakciją kreipęsis klaipėdietis Romas skundėsi, kad jam apsilankymas vienoje tokių plovyklų baigėsi tuščiai išleistais pinigais.

Vyriškis tikėjosi, jog čia ne tik bus nuplautas jo automobilis, bet ir ištirpdytas storas ledo sluoksnis, padengęs jo „Kia” stogą.

„Kadangi neturėjau daug laiko, nuvykau į „Statoil” automatinę plovyklą. Tačiau ir po apsilankymo joje stogas taip ir liko apledėjęs. Tai kam aš mokėjau pinigus?” – piktinosi klaipėdietis, tikinęs, kad anksčiau tokio atvejo jam neteko patirti.

Gal reikėjo prieš tai šilto vandens ant stogo papilti ar kaip kitaip degalinės darbuotojams pasirūpinti mašina, svarstė klaipėdietis.

Specialistų teigimu, žiemą kokybiškai nuplauti automobilį yra sudėtingiau. Tai lemia ir specifiniai žiemos nešvarumai, ir druskos, ir žema temperatūra.

„Statoil” darbuotoja Lina teigė, kad šaltuoju metų laiku jų automatinėse plovyklose naudojama efektyvi atšiauriomis Skandinavijos šalių sąlygomis išbandyta mikroemulsija, padedanti ištirpdyti druskas ir purvą, bei žieminis šampūnas.

Tiesa, mergina sutiko, kad tokių atvejų, kai po plovimo mašinos stogas lieka apledėjęs, pasitaiko, tačiau patarti, ką daryti tokiu atveju, negalėjo.

„Pagal instrukciją mums nepriklauso prieš plovimą ant transporto priemonės pilti šilto vandens, o rankomis gramdyti nepatartina, nes taip galima subraižyti paviršių”, – sakė „Statoil” darbuotoja.

Taigi turbūt lieka laukti atšilimo – kol ledas pats nutirps, arba dažniau plauti kėbulą bei profilaktiškai padengti jį apsauginiu vaško sluoksniu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.