„ING Renault F1” komanda pristato naująjį bolidą R27

Vakar Amsterdame vykusiame iškilmingame renginyje 600 susirinkusių VIP svečių ir žiniasklaidos atstovams „ING Renault F1” komanda pristatė visiškai naują R27 F1 bolidą ir naujas komandos spalvas. Taip pat buvo pristatytas ir naujasis pagrindinis „ING Renault F1” komandos rėmėjas – bankas ING.

Pristatydamas naujienas, „Renault F1” komandos prezidentas Alain Dassas užsiminė apie laukiančius iššūkius ateinančiame sezone, kuriame komandą čempionų titulo link ves trečius metus komandą atstovaujantis italas Giancarlo Fisichella ir F1 čempionate debiutuojantis suomis Heikki Kovalainen,.

„Dviguba pergalė 2005 ir 2006 m. užtikrino „Renault”, kaip rimtos jėgos F1 lenktynėse, statusą, – patikino A. Dassas. – Pergalės F1 čempionate atspindi mūsų pastangas kiekvienoje veiklos srityje. „Renault F1” komandos pergalių kultūra yra ambicingo „Renault” kompanijos plano „Renault Commitment 2009” dalis. Dvigubos F1 pergalės dvejus metus iš eilės yra įrodymas, kad „Renault” gali nugalėti ypatingomis sąlygomis, kurios reikalauja kokybės, techninio tobulumo ir patikimumo.”

„Dabar mes privalome pateisinti šią reputaciją. Komanda atnaujino savo išvaizdą, prisijungus naujam pagrindiniam partneriui ING ir mes norime pasveikinti šią didelę pasaulinę finansų instituciją F1 lenktynėse. Tačiau trasoje mūsų tikslai išliks tokie patys: mes reikalausime iš techninės komandos ir pilotų kovos dėl 2007 čempionų titulo,” – sako A. Dassas.

Naujasis „Renault F1” 2007 m. bolidas yra pavadintas R27. Šis bolidas yra evoliucinė konstruktorių filosofijos, kuri laimėjo čempionatus 2005 ir 2006 m., tąsa. Lyginant su ankstesniu modeliu, įvertinant bendrą efektyvumą, ypatingai buvo patobulinta bolido aerodinamika. Taip pat bolidas aprūpintas nauja „momentinio perjungimo” septynių pavarų greičių dėže.

„Aš labai didžiuojuosi komandos darbu kuriant R27, – komentuoja Technikos direktorius Bob Bell. – Du sezonus mes džiaugėmės ypatinga sėkme, tačiau ant laurų užmigti neketiname. Surasti naujus bolido tobulinimo kelius esant nekintamiems techniniams reglamentams visuomet yra sunku, kadangi tokių galimybių lieka vis mažiau. Bet mūsų komanda įtemptai padirbėjo ieškodama naujovių ir patobulindama bolidą, kad jis būtų geresnis už ankstesnįjį visose srityse.”

„Aerodinaminis paketas yra dar geresnis, nei ankstesniais metais, o naujos pavarų dėžės rezultatai trasoje yra ženkliai geresni, – tęsia B. Bell. – Mes išlaikėme pastovią pakabos mechaninę konfigūraciją, norėdami perprasti naujųjų „Bridgestone Potenza” padangų reikalavimus. Šių padangų naudojimui pradėjome ruoštis 2006 m. pabaigoje ir tęsime pasiruošimą iki pat 2007 m. pirmųjų lenktynių. Visi tikisi, kad 2007 m. sezonas bus labai konkurencingas. Komanda trokšta naujų pergalių ir R27 atspindi šį pasiryžimą.”

Naująjį R27 bolidą varys 2,4l V8 RS27 variklis, sukurtas prisilaikant „variklių homologacijos” taisyklių, galiosiančių nuo 2007 m. sezono. Siekiant apriboti išlaidas variklių tobulinimui, taisyklės numato, kad negalimi jokie našumo patobulinimai lyginant su jo specifikacijomis, perduodamomis F1 administracijai (FIA) 2007 m. kovo 1 d.

Naujasis variklis yra sukurtas RS26 V8 variklio, kuris praėjusį sezoną buvo naudojamas Kinijos ir Japonijos etapuose, pagrindu. Agregatas patobulintas atsižvelgiant į leidimą padidinti maksimalų variklio apsukų per minutę skaičių iki 19 000.

„Mūsų darbas ruošiantis 2007 m. sezonui buvo kitoks, nei ankstesniais metais, – atskleidžia Rob White, komandos vadovo pavaduotas, atsakingas už variklius. – Taisyklės lėmė, kad vietoje naujo variklio kūrimo, kaip buvo daroma kiekvieną sezoną nuo 2001 m., šiais metais mes optimizavome variklio veikimą prie 19 000 apsukų limito. Ir nors variklis vadinsis RS27, jame bus tik 10 proc. naujų dalių, lyginant su 95 proc. naujų dalių ankstesnių metų varikliuose. Tačiau ir toliau tai bus vienas geriausių variklių lenktynėse, kuris gali patikimai veikti ypatingomis sąlygomis.”

Pagal naująją variklių tiekimo sutartį, 2007 m. sezone RS27 variklius taip pat naudos „Red Bull Racing” komandos bolidai. Sutartis numato, kad abi komandos naudos tokios pačios specifikacijos variklius, o „Renault” inžinieriai teiks pagalbą „Red Bull Racing” komandai lenktynių metu. Naujoji sutartis tęsia dar 1983 metais pradėtą tradiciją, kurios dėka „Renault” variklius perkančios komandos laimėjo 80 „Grand Prix” apdovanojimų.

R27 bolidai pirmą kartą buvo išbandyti sausio 16 d. Jereze. „Renault” komanda testavo bolidus 2000 km., buvo pastebėti tik nežymūs nesklandumai. Komanda ten pat š.m. sausio 17-19 d. išbandė dvi naujas važiuokles. Po pirmųjų bandymų už naujojo bolido R27 vairo, 2007 m. sezono pilotai Giancarlo Fisichella ir Heikki Kovalainen teigiamai vertina savo šansus šių metų F1 sezone.

G. Fisichellai tai bus 3 sezonas „Renault F1” komandoje ir galimybė įsitvirtinti tarp pagrindinių F1 lenktynininkų. Pergalingos komandos sudėtyje 2005 ir 2006 m. buvęs italas sieks papildyti savo greitį pastovumu finišuojant, kad galėtų dažniau būti tarp pirmųjų lenktynininkų. Vienas jo pagrindinių privalumų – didelė patirtis F1 lenktynėse. G. Fisichella yra trečias labiausiai patyręs F1 lenktynininkas 2007 m. sezone.

Kartu su G. Fisichella lenktyniaus naujokas Heikki Kovalainen – vienas didžiausių jaunųjų F1 talentų. Ankstesniuose sezonuose suomis pravažiavo daugiau nei 30 000 km. ir nuo 2002 m. įrodė savo lenktynininnko sugebėjimus kaip „Renault Drive Development” programos narys. Dabar „Renault F1” komanda jam suteikė šansą pradėti savo karjerą Formulėje 1 čempionų komandoje.

Kartu su pagrindiniais pilotais komandą sudarys du nauji pilotai-bandytojai Nelson Piquet Jr. ir Ricardo Zonta. Komandai suteikia vertingą jaunatviško talento ir profesionalų patirties derinį, kuris svarbus ruošiantis vėlesnių metų sezonams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.