Lietuvos rinkoje uždrausta realizuoti 18 t džiovintų slyvų ir 25 t pistacijų riešutų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Lietuvos rinkoje uždraudė realizuoti 18 t džiovintų slyvų ir 25 t pistacijų riešutų siuntas.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams atliekant valstybinę importo kontrolę importuotojo UAB „Maxima LT” sandėliuose paimti džiovintų slyvų (kilmės šalis – Iranas) siuntos mėginiai laboratoriniams tyrimams. Nacionalinė veterinarijos laboratorija nustatė, kad šios siuntos džiovintos slyvos yra užterštos pašalinėmis medžiagomis – mechaninėmis priemaišomis.

Patikrinus UAB „Arimex” sandėliuose laikomą 25 t pistacijų riešutų siuntą, nustatyti ženklinimo pažeidimai ant pakuotės, kurie neleido nustatyti siuntos tapatumo. Šios siuntos realizacija uždrausta.

Bendrovės Maxima LT ir Arimex įpareigotos grąžinti siuntėjui į Iraną nekokybiškų ir netinkamų Lietuvos rinkoje realizuoti maisto produktų siuntas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema RASFF informavo apie nekokybiškas siuntas Europos Komisiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.