Naujas oro kelias į Švediją

Skrydžio iš Vekšio į Lietuvą labiausiai pageidavo verslininkai

Vakar Kauno oro uoste atidarytas naujas reisas. Nuo šiol du kartus per savaitę bus galima nuskristi į Švedijos pietuose esantį Vekšį (Vaxjo). Prognozuojama, kad šis reisas labiausiai domins Švedijos bendroves.

Vėlavo dėl sniego

Švedijos bendrovė „Stockholmsplanet” keleivius gabens 25-30 vietų lėktuvu „Saab 340”. Pasak Vekšio miesto savivaldybės atstovų, tai yra pirmasis reisas į Baltijos valstybes.

Kol kas į Kauną iš Vekšio ir atgal lėktuvai skris pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Vėliau, jeigu skrydis bus pelningas, planuojama atidaryti maršrutą į Palangą. Ateityje planuojama plėsti skrydžius į Latviją, Estiją ir Kaliningradą.

Pirmojo reiso keleiviais tapo Vekšio savivaldybės atstovai, kurie atskrido į Kauną. Skrydis vėlavo daugiau kaip valandą, nes vakar Švedijoje smarkiai snigo, lėktuvai negalėjo laiku pakilti.

Trečioji aviakompanija Kaune

„Naujasis reisas rodo, koks svarbus yra bendradarbiavimas tarp miestų. Tikimės, kad šie skrydžiai bus pelningi, stiprės mūsų miestų verslo santykiai, plėsis turistiniai maršrutai”, – atvykęs sakė Vekšio meras Nilsas Posė. Jis Kaunui dovanų atvežė krištolo gaminį. Vekšis yra vadinamas Švedijos krištolo sostine.

Kauno miesto mero pavaduotojas Kazimieras Kuzminskas teigė tikįs, kad naujas maršrutas bus sėkmingas. Bendradarbiavimo sutartis, kuri vainikavo beveik 2 metų darbą, tarp Kauno ir Smalando oro uostų buvo pasirašyta sausio 11 d.

Kauno oro uosto generalinis direktorius Kęstutis Cucėnas pažymėjo, kad „Stockholmsplanet” yra trečioji kompanija, kuri pradėjo reguliarius skrydžius iš Kauno. Juos taip pat rengia „Ryanair” ir „DOT LT”. Iš Kauno galima skristi į Londoną, Dubliną, Stokholmą, Liverpulį, Frankfurtą, Bilundą.

Maršruto labiausiai pageidavo „Ikea”

Švedijos ambasadorė Malina Šerė teigė, kad šalyje daug bendrovių, kurios pageidavo skrydžio į Kauną. „Labiausiai šiuo maršrutu buvo suinteresuota baldų gamintoja „Ikea”, kuri Kaune turi savo padalinį”, – sakė diplomatė.

Skrydžių operatoriaus „Stockholmsplanet” atstovas Jurgenas Gustavsonas taip pat teigė, kad šis maršrutas itin domino Švedijos verslininkus. „Be „Ikea” vyko pokalbiai su dar šešiomis bendrovėmis, kurių darbuotojai turi dažnai skraidyti į Lietuvą”, – sakė jis.

Anot J.Gustavsono, jo atstovaujama aviakompanija nerengia pigių skrydžių ir nesiūlo bilietų mažomis kainomis. „Tam yra „Ryanair”, kuri iš Kauno skraidina į Stokholmą. Mūsų kompanijos bilietai iš Kauno į Vekšį kainuos nuo 700 litų į abi puses”, – teigė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.