Gražūs ir darganotu oru

Nors didžiaisiais žiemos šalčiais nė nekvepia, sausio pabaiga labiau primena ankstyvą pavasarį, neturėtumėme pamiršti, jog mūsų plaukai reikalauja priežiūros ne vien tik žvarbią, bet ir drėgną žiemą

Riebiems plaukams.

Kas rytą prie veidrodžio raukomės, jog reikia vėl dėtis kepurę, kuri sugadina šukuoseną, suvelia ir greičiau suriebaluoja plaukus. Tačiau žiemą be galvos apdangalo neapsieisite, nebent norite vaikščioti nušalusiomis ausimis ar šlapdribos sudrėkintais plaukais. Esant drėgnam, nuolat besikeičiančiam orui svarbiausia yra naudoti tinkamą šampūną. Vaistinėje ar kosmetikos parduotuvėje paprašykite šampūno, kuris yra skirtas plaukų priežiūrai šaltuoju metų laiku. Jei plaukai greitai riebaluojasi, tai žiemą greičiausiai tenka trinkti galvą kasdien. Tokiu atveju po plovimo būtinai naudokite kondicionierių (patartina tos pačios linijos kaip ir šampūnas). Riebiems plaukams geriausia tinka plaukų priežiūros priemonės, į kurių sudėtį įeina nasturtos, levandos, liepžiedžių ar dilgėlių ekstraktai. Labai riebiems plaukams galima naudoti ir sausinantį šampūną, nes jame visai nėra vandens.

Sausi net ir žiemą

Įšsausėję plaukai – ne ką mažesnė problema, nes ilgainiui ima lūžinėti galiukai, plaukai tampa nepaslankūs, sunkiai iššukuojami. Rinkdamosi šampūną silpniems, sausiems plaukams atkreipkite dėmesį į jo sudėtį. Ypač vertingos sudėtinės dalys yra aliejinės ir vaškinės medžiagos, lecitinas. Liaudies medicina siūlo sausiems plaukams naudoti medetkų veikliąsias medžiagas. Jos gerai saugo odą, skatina sumažėjusią riebalinių liaukų veiklą. Beje, labai svarbu nedžiovinti plaukų karštu džiovintuvu. Jei be jo išsiversti negalite, tai atminkite, kad temperatūra turi būti pati žemiausia, o atstumas nuo plaukų – ne mažiau kaip 15 centimetrų.

Paprastą šampūną galite pagerinti pačios: sumaišykite 40 ml šampūno ir 5 ml avokadų aliejaus. Prieš naudodamos į 2 valgomuosius šaukštus šios priemonės įmaišykite 1 kiaušinio trynį.

Nepamirškite ir maitinamųjų kaukių, ypač jei plaukai silpni ir sausi.

Slenkantiems ir lūžinėjantiems plaukams padeda ricinos aliejaus, kiaušinio trynio ir citrinos sulčių kaukė.

Riebių plaukų skalavimas

* Plaukus stiprina šviesaus alaus ir citrinų sultys. Jei plaukų galiukai sausi, o šaknys riebios, geriausia citrinos sultimis sutepti galvos odą ir 15 minučių palaikyti.

* Skalaukite plaukus dirvinio asiūklio arbata: 8 gramus žolės užplikykite 0,5 litro verdančio vandens. Atvėsinusi nukoškite.

* Plaukų kaukė: 100 ml karšto vandens išmaišykite 1 arbatinį šaukštelį šalavijo ir apynių miltelių. Palaikykite 5 minutes ir 2 šaukštelius šio mišinio sumaišykite su 200 gramų liesos varškės. Užtepkite ant drėgnų plaukų ir laikykite 20 minučių. Po to rūpestingai nuplaukite.

Sausų plaukų priežiūra

* Prieš plovimą plaukus įtrinkite daigintų kviečių ir ricinos aliejaus (lygiomis dalimis) mišiniu. Apvyniokite galvą rankšluosčiu ir pabūkite valandą.

* Kas 2 savaites pasidarykite plaukų apvalkalą. Sumaišykite dvi dalis daigintų kviečių aliejaus ir vieną dalį medaus, įpilkite šaukštą acto. Įtrinkite į sausus plaukus ir 30 minučių palaikykite. Po šios procedūros plaukus išplaukite ir perskalaukite.

* Sausus plaukus patariama šukuoti natūralių šerių šepečiais arba šukomis, kurių galai suapvalinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.