Spalvų galia

Ką daryti, jei lauke apsinaukęs dangus, nuolatos lyja, pablogėja sveikata? Tada galėtume išbandyti linksmų spalvų galią.

Gydymas spalvomis turi ilgą istoriją. Jau prieš tūkstančius metų senovės Indijoje, Kinijoje spalvos turėjo simbolinę reikšmę ir buvo naudojamos įvairioms ligoms gydyti. Tos žinios išliko iki šių laikų.

Kad spalvos veikia net žmogaus nuotaiką, sveikatą, patvirtina ir šiuolaikinis mokslas.

Jei norime ką pamatyti, reikia šviesos. Saulės skleidžiamus spindulius vadiname balta šviesa. Kad ir keista, toje baltoje šviesoje yra visos spalvos, kurias mes regime aplinkui. Tai aiškiai matyti, kai lyjant lietui pasirodo vaivorykštė arba kai saulės spindulys lūžta sklisdamas pro tribriaunį stiklą. Izaokas Niutonas 1667 metais įrodė, kad prizme galima suskaldyti baltą šviesą į įvairias šviesos bangų grupeles. Todėl mes matome tik atspindėtus nuo objekto spindulius. Pavyzdžiui, pigmentas, esantis raudono obuolio žievėje, atspindi tik raudonus spindulius, o visus kitus sugeria.

Daugelis žmonių apibūdina spalvas labai subjektyviai, netiksliai. Dėl tos priežasties Hermanas fon Helmholcas 1886 metais suskirstė spalvas pagal tris bendrus požymius: toną, šviesumą ir sodrumą į chromatines spalvas – visas spalvas įprastine prasme, ir achromatines – baltą, pilką, juodą.

Raudona, geltona, mėlyna spalvos yra pagrindinės, nes jų negalima pasidaryti maišant kelias spalvas. Spalvas galima patamsinti, sumaišius su juoda, ir pašviesinti, sumaišius su balta spalva. Šiais metais populiariausios oranžinė ir raudona spalvos su savo atspalviais.

Pagal Indijos ezoterinį mokymą, žmogaus aura išspinduliuoja įvairių spalvų bangas. Pagal jas galima spręsti apie žmogaus emcinę būklę, apie sveikatą.

Taip pat pastebėta, kad oranžinė spalva gydo inkstų, virškinimo sistemos, endokrinines ligas. Oranžinė – tai atsidavimo, gyvenimo džiaugsmo ir drąsos spalva, padedanti giliau suprasti pasaulį ir pačiam tobulėti. Todėl malonu ir naudinga pabūti oranžinėje svetainėje, teisingai suprasti pasaulį ir džiaugtis gyvenimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.