Uostamiestyje ietis sukryžiuos penkiolika partijų

Vasarį vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose uostamiestyje dėl 31 mandato susikaus 313 pretendentų, atstovaujančių penkiolikai politinių partijų.

Vakar buvo paskutinė diena, kai savivaldybių tarybų rinkimuose apsisprendusios dalyvauti politinės partijos dar galėjo pateikti savo kandidatų sąrašus.

Iki 17 val. Klaipėdos miesto apygardos rinkimų komisijai kandidatų sąrašus bei visus kitus reikiamus dokumentus pristatė 15 politinių partijų.

Ilgiausią kandidatų sąrašą pateikė Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai bei krikščioniškieji demokratai). Jame – net 36 pretendentai.

Nedaug nuo jų atsilieka Darbo ir Lietuvos socialdemokratų partijos. Jų sąrašuose atitinkamai įrašyta 31 ir 30 kandidatų.

Po 28 kandidatus įregistravo partija „Tvarka ir teisingumas” bei Liberalų bei centro sąjunga. Liberalų sąjūdžio sąraše – 27 pavardės.

23 kandidatus iškėlė Naujoji sąjunga (socialliberalai), 21-ą – Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga.

Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos centro partijos sąrašuose – po 15 pretendentų.

Toliau rikiuojasi atitinkamai 14 ir 13 kandidatų iškėlusios Pilietinės demokratijos partija ir Lietuvos socialdemokratų sąjunga, po 11 kandidatų į savo rinkimų sąrašus įrašiusios Lietuvos rusų sąjunga ir politinė partija „Rusų aljansas” bei tautinė partija „Lietuvos kelias”, kurios sąraše – 10 kandidatų.

Paskutiniuose savivaldybių tarybų rinkimuose, vykusiuose 2002 metų gruodį, uostamiestyje dėl 31 miesto Tarybos nario mandato grūmėsi 294 kandidatai, atstovaujantys 12-ai politinių jėgų – 11-ai partijų ir vienai koalicijai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto svetainėje skelbiamais duomenimis, šiais metais iš 37 šalyje registruotų politinių partijų norą dalyvauti vasarį vyksiančiuose rinkimuose pareiškė 24-ios.

Šešios iš jų – Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga, Naujoji sąjunga (socialliberalai), Liberalų ir centro sąjunga, Darbo partija ir Valstiečių liaudininkų sąjunga – savo kandidatus kels į visų 60-ies šalies savivaldybių tarybas.

Partija „Tvarka ir teisingumas” savo kandidatus ketina kelti 57-iose, Lietuvos krikščionys demokratai – 52-iose, Liberalų sąjūdis – 46-iose, Pilietinės demokratijos partija – 36-iose, Lietuvos centro partija – 16-oje savivaldybių.

Likusios 13 partijų savo kandidatus kels mažiau nei 10-yje savivaldybių.

Prognozuojama, kad dėl 1,5 tūkst. savivaldybių tarybų narių mandatų šiemet susikaus apie 10 tūkst. pretendentų – maždaug tiek pat, kiek ir 2002-ųjų gruodį. Daugiausia kandidatų iškelta trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks vasario 25-ąją, sekmadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.