Kaskadinio triuko palydovai – išgąstis ir gresianti bauda

Šeštadienio paryčiais Karaliaus Mindaugo prospekte užregistruotas kaskadinis triukas, dėl kurio Patrulių rinktinės pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimų protokolą.

Prieš septynias ryto Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojui buvo pranešta, kad ties šio prospekto ir Maironio gatvės sankryža nuo maždaug 15 metrų skardžio žemyn nulėkė automobilis.

Nesuvaldytas „Honda Civic”, kurio vairuotojas sausio 20-ąją galės švęsti kaip antrąjį gimtadienį, savo kelyje Nemuno link nukirto medį, „nušienavo” apsauginę tvorelę iš želdinių, taranavo dar vieną medį ir, lėkdamas apačion, sustojo prie pat vandens, atsirėmęs priekiu į apsauginę užtvarėlę.

Sunku buvo patikėti, kad per šį kaskadinį triuką, surengtą priešais Karaliaus Mindaugo prospekto 31-ąjį namą, apsieita be kūliavirsčių. Ypač turint galvoje šaligatvio aukštį. Manoma, kad kritimo žemyn jėgą šiek tiek sušvelnino ir smūgio neatlaikęs medelis, ir kaip tanko pervažiuota po šio įvykio likusi želdinių tvorelė, ir nudrėkstu šonu likęs stovėti nepajėgtas nulaužti antrasis medis.

Teigiama, kad prieš pat įvykį sprogo šio nuo Senamiesčio Panemunės link važiavusio automobilio padanga. Tačiau yra ir kitų priežasčių, dėl kurių „Honda Civic” vairuotojas galėjo nesuvaldyti savo transporto priemonės. Po įvykio jis pripūtė į alkoholio matuoklį 1,34 promilės (pati lengvo ir vidutinio girtumo laipsnio riba). Beveik neabejojama ir tuo, kad skriejant paryčiais tuščiu prospektu gerokai viršytas ir mieste leistinas greitis.

„Honda Civic” vairavęs vienos saugos tarnybos 24-erių metų darbuotojas A. I. iš įvykio vietos nebėgo. Atvykusiems policijos pareigūnams jis prisipažino su tokiais nuotykiais grįžęs iš muzikinio klubo „Siena”.

Už tai, kad sukėlė techninį eismo įvykį, būdamas neblaivus, velnio paglobotam „kaskadininkui” gresia bauda nuo 2 iki 3 tūkst. litų arba vairuotojo pažymėjimo atėmimas laikotarpiui nuo dvejų iki trejų metų.

Teigiama, kad jo automobilis, tik po valandos su lynu užtemptas aukštyn ir uždarytas į policijos saugomų automobilių aikštelę, šiandien atrodo kur kas prasčiau negu jokių sužalojimų, pirminiais duomenimis, nepatyręs savininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.