Ir vėl naktipiečiams – kebabai su šratais

Per dvidešimtmečių iš skirtingų Kauno mikrorajonų konfliktą vienam incidento dalyviui peršauta ausis

Naktį į šeštadienį Kauno medikams vėl pristatytas šaunamuoju ginklu sužalotas žmogus.

Sprogo tiksėjusi bomba

Ginkluotas incidentas, kurio metu panaudotas šratais užtaisomas dujinis pistoletas, parduodamas pilnamečiams asmenims be specialaus leidimo kiekvienoje ginklų parduotuvėje, įvyko prie pernakt ties Varnių ir Panerių gatvių sankryža alkoholiu prekiaujančios UAB „Broliai juodvarniai” kioskelio ir greta jo įsikūrusios taip pat visą parą dirbančios kebabinės. Vietinės policijos teigimu, tai savotiškas traukos centras naktį aktyvesnį gyvenimą gyvenantiems asmenims.

Tąnakt (buvo jau vidurnaktis) „Brolių juodvarnių” prieigose susikibo dvi, pirminiais duomenimis, neblaivios 20-mečių kompanijos, atvykusios čia tuo pačiu tikslu – užsisakyti naktipiečiams kebabų. Viena kompanija buvo vietinė ir, pagal tolesnę įvykių seką, jautėsi esanti visiška padėties šeimininke. Antroji – jų bendraamžiai iš V.Krėvės prospekto, sustoję čia nusipirkti kebabų, grįždami iš „Megos”.

Dėl ko įvyko mažiausiai 2 šūviais pasibaigęs konfliktas, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėję Santakos policijos komisariato pareigūnai. Įvykio liudytojų (minėtų pernakt dirbančių įstaigų darbuotojų) teigimu, ginklas išsitrauktas per susistumdymą.

Užsišoko ant įžūlesnio

Į vieną iš svečių šauta iš nugaros. Gyvu taikiniu tapusiam A.M. iš V.Krėvės prospekto peršauta ausis bei nesunkiai sužalota nugara. Kadangi apšaudytasis vilkėjo šiltesnę striukę, svetimkūniai įsmigo tik į paviršinius nugaros audinius.

Teigiama, kad pačiu laiku šio įvykio vietoje atsirado UAB „Jungtis” darbuotojai. Vienų šaltinių teigimu, lyg tyčia tuo metu važiavę pro šalį, kitų – kilus incidentui, iškviesti kažkurių iš minėtų įstaigų darbuotojų.

„Jungties” apsaugininkai įtariamąjį bendraamžio sveikatos sutrikdymu sulaikė tiesiog nusikaltimo vietoje. Iškvietus policijos patrulius, jis pristatytas į Santakos policijos komisariatą kartu su ką tik panaudotu, kaip teigiama Policijos departamento suvestinėse, 9 mm kalibro pistoletu „BLOW Magnum”.

Sulaikytasis – Bajorų gatvės gyventojas K.K., prieš porą metų jau buvęs įtariamuoju dėl sveikatos sutrikdymo pradėtame ikiteisminiame tyrime. Kad šiandien jis – laisvėje, reiškia arba tai, kad pavyko atsipirkti lygtine laisvės atėmimo bausme, arba sugebėta su auka susitaikyti.

Jau buvęs policijos akiratyje, kaip ir įtariamasis, niekur nesimokantis bei nedirbantis, ir sužeistasis. Ir pastarasis minėtas kaip įtariamasis dėl sveikatos sutrikdymo pradėtame ikiteisminiame tyrime. Šį kartą A.M. pats buvo išvežtas iš įvykio vietos greitosios medicinos pagalbos automobiliu. Po apžiūros Kauno medicinos universiteto klinikose tą pačią naktį jis pervežtas į Kauno apskrities ligoninę. Baiminantis galimų komplikacijų, sužeistasis paguldytas į šios ligoninės Ausų, nosies ir gerklės skyrių.

Dalis tiesos nutylima

K.K., kuriam po įvykio nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,7 promilės), sulaikytas dviem paroms. Vakar spręstas klausimas, ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo.

Turėdami galvoje pastarųjų mėnesių Kauno kriminalinį foną (beje, prieš dvi savaites Kauno technikos kolegijos prieigose aidėję šūviai taip pat susiję su planuotais naktipiečiais greta esančioje kebabinėje), pareigūnai ir šį kartą linkę užtikrinti, kad incidentas, įvykęs ties minėta Vilijampolės sankryža, tikrai neturi jokių sąsajų su galimai kunkuliuojančiu pogrindiniu miesto nusikalstamų grupuočių gyvenimu. Kaip ir dauguma kitų ginkluotų incidentų, pastarosiomis savaitėmis užregistruotų Kaune, tai tebuvo eilinis iš kaubojiško amžiaus dar neišaugusio šiandieninio jaunimėlio karštakošiškas „pasisklaidymas”.

Tačiau vakarykštėse Policijos departamento „pranešimų apie ypatingus įvykius” suvestinėse minimi tik šio savaitgalio ginkluoti incidentai, įvykę Kaune. Penktadienio popietę Vydūno alėjoje du vyrai, grasindami pistoletu, iš 17-metės aukos atėmė mobiliojo ryšio telefoną. Šeštadienio vakare prie prekybos centro „Mega” du jaunuoliai, iššovę iš dujinio pistoleto, iš 17-mečio atėmė garso grotuvą. Apie tai, kad kas nors panašaus šį savaitgalį būtų įvykę kituose šalies miestuose, nepranešama. Tiesa, dar prieš akis buvo visas sekmadienis. Tačiau šio savaitgalio Kauno policijos suvestinėse žiniasklaidai minėtiems pranešimams apie miesto gatvėse užregistruotus naujus apiplėšimus, panaudojant ginklą, vietos neatsirado.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.