Pirmoji „Žvaigždžių duetų” pora

Dainininkė Gintarė Karaliūnaitė netrukus per LNK startuosiančiame „Žvaigždžių duetų” projekte dainuos su Kauno miesto civilinės metrikacijos biuro vedėju, Kauno rotušės ceremonmeisteriu Kęstučiu Ignatavičiumi.

Kaip juokauja pats Kęstutis, per septyniolika metų jis jau yra sutuokęs pusę Lietuvos. Jo sąskaitoje – per 34 tūkstančius vestuvių.

Gintarė labiausiai džiaugiasi, kad dera jųdviejų su Kęstučiu balso diapazonai ir tembrai. Prieš tris dešimtmečius vyriškis vadovavo ansambliui „Aitvarai” ir buvo kolektyvo gitaristas.

Naujasis LNK muzikinis šou „Žvaigždžių duetai” prasidės vasario 3-iąją. Šou, kuriame dalyvaus dešimt duetų, sudarytų iš profesionalių atlikėjų ir dainuoti mėgstančių žinomų žmonių, ves maestro Vytautas Kernagis. Projektas truks 17 savaičių, o geriausiai dainuojantį duetą rinks žiūrovai.

Antrasis nacionalinis diktantas

Pernai pirmą kartą surengtas Nacionalinis diktantas tampa tradicija. Dėl raštingiausio lietuvio titulo bus galima varžytis ir šiemet. Nacionalinis diktantas, kurį transliuos Lietuvos radijas ir televizija, vyks dviem etapais – sausio 27 ir vasario 17 dienomis.

Sausio 27 d. 11 val. per Lietuvos radiją ir LTV2 bus skaitomas specialiai rašytojų sukurtas tekstas. Visi norintieji dalyvauti ir varžytis dėl raštingiausio Lietuvos piliečio titulo, kaip ir praėjusiais metais, tai galės padaryti specialiai savivaldybių skirtose salėse.

Šiemet įdiegiamos dvi naujovės – išbandyti jėgas nacionalinio diktanto konkurse kviečiami ir užsienio lietuviai bei klausos negalią turintys žmonės. Išeivija tekstą tiesiogiai girdės per LTV2 arba per internetą Lietuvos radijo ir televizijos naujienų portale www.lrt.lt. Turintiems klausos negalią tekstas bus verčiamas į gestų kalbą.

Kaip ir pernai, šįmet rengiamame diktanto konkurse negalės dalyvauti moksleiviai ir lituanistai. Tačiau visos Lietuvos mokyklos kviečiamos prisijungti ir sausio 27 d. surengti savo moksleivių varžytuves.

Vasario 17 d. Lietuvos radijuje ir televizijoje (S. Konarskio g. 49, Vilnius) vyks finalinis turas, kuris taip pat bus transliuojamas per Lietuvos radiją, LTV2 ir www.lrt.lt. Raštingiausi užsienyje diktantą rašę lietuviai bus renkami po pirmojo turo

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.