Kaune siaučia naujas nesugaunamasis

Manoma, kad vakarykštis Vilijampolės vaistinės apiplėšimas – jau ketvirtas per beveik tris savaites to paties akiplėšos surengtas išpuolis

Saugiausia Kaune pripažintoje Vilijampolės seniūnijoje trečiadienio vakare užregistruotas jau senokai šiame mikrorajone begirdėtas apiplėšimas. Įvykio centru tapo vieno Demokratų gatvės penkiaukščio pirmajame aukšte įsikūrusi „Urticae” vaistinė.

Apie 17 valandą į ją įsiveržė ant akių kepurę užsismaukęs, o likusią veido dalį kažkuo panašiu į šaliką apsimuturiavęs nežinomasis, ginkluotas dujų balionėliu. Įsibrovimo tikslu buvo kasos aparatas, prie kurio, nieko blogo neįtardama, nuleidusi galvą kažką skaičiavo vaistininkė. Nutaikytas momentas, kai nebuvo daugiau žmonių nei prekybos salėje, nei tarnybinėse vaistinės patalpose.

Šoką sukėlusios sekundės

Kaip vakar rytą dienraščiui pasakojo minėta vaistininkė, po akistatos su plėšiku, trukusios vos penkias sekundes, ji nemiegojo visą naktį, ir dabar bijo kiekvieno žmogaus.

„Aš ne iš karto atkreipiau dėmesį į jį – maniau, kad atėjo eilinis pirkėjas, – pasakojo patirto šoko padarinius tebejaučianti vaistininkė. – Kai pakėliau galvą, jis buvo prie pat manęs ir pirmas įspūdis buvo, kad su kauke. Vos spėjau atšokti, kai jis staigiu judesiu alkūne išgrūdo vitrinos stiklą, skiriantį pirkėjus nuo kasos aparato, ir stvėrė pastarąjį, nuplėšdamas laidą, kurio kitas galas liko elektros kištuke.”

Pašnekovė teigia dėl patirto šoko ne iš karto užuodusi ir patalpoje pasklidusį dujų kvapą, nors graužė akis. Kad įsibrovėlis jas naudojo, konstatuota tik pasirodžius kinologui su tarnybiniu keturkoju. Manoma, kad beskubėdamas nusikaltėlis tiesiog nepataikė į auką, galimai didžiąją dalį dujų užsipurškęs ant savęs.

Anot moters, nusikaltimo metu šis apie 170 cm ūgio, labai lieso sudėjimo, iš pažiūros – ne jaunesnis už dvidešimtmetį, tačiau ne vyresnis už trisdešimtmetį vyriškis, nuo galvos iki kojų vilkėjęs juodai, nepasakė nė žodžio.

Vaistininkė teigia nuspaudusi aliarmo mygtuką, vos plėšikui išbėgus. Spėta atkreipti dėmesį ir į tai, kad jis nubėgo ne į kitą gatvės pusę, bet į už pastato esantį daugiabučių kiemą.

Pašnekovės teigimu, vaistinę saugantys UAB „Jungtis” darbuotojai buvo jau po dviejų minučių. Netrukus atvyko ir policijos operatyvinė grupė, užsibuvusi nusikaltimo vietoje iki pusės aštuonių vakaro, tačiau tą vakarą įtariamojo taip ir nepavyko sulaikyti, nors pareigūnai teigia netrukus po įvykio apsupę visą kvartalą.

Gaudynės ekstremaliomis sąlygomis

Įvykio vieton atsivežtas tarnybinis pėdsekys nuvedė pareigūnus iki gretimos Kulvos gatvės, kur pametė įtariamojo pėdsakus. Viena versijų – šioje vietoje jis galėjo įsėsti į automobilį. Tačiau akcentuojama ir tai, kad nusikaltimo vakarą lijo, ir tai buvo parankiau plėšikui, negu jį persekiojusiesiems.

Pagrobtas kasos aparatas aptiktas gretimo Demokratų gatvės 37-ąjį numerį turinčio daugiaaukščio laiptinėje, iki kurio nuo vaistinės – vos 2 minučių kelias. Apie tai pranešė maždaug po pusvalandžio į vaistinę atėję šio namo gyventojai. Pirmajame laiptinės aukšte numestas kasos aparatas buvo išplėštas. Manoma, kad plėšikas iš jo pagrobė apie 800 litų popieriniais banknotais. Metalinius pinigus jis paliko. Neaišku, ar per skubėjimą, ar pasitenkinęs popieriniu grobiu.

Net neabejojama, kad rengiantis šiam nusikaltimui iš anksto apsižiūrėta. Kad 17 valanda – taip pat neatsitiktinai jam pasirinktas laikas, įsitikinusi ir vaistininkė. Pagrobti pinigai buvo tos dienos apyvarta, o inkasatoriai pasirodo prieš pat vaistinės, kuri dirba iki aštuonių vakaro, uždarymą.

Tačiau neabejojama ir dėl kitko – kad nusikaltėlį turėjo matyti ir daugiau liudytojų. Juk visa tai įvyko per vakarinio piko valandas, kai vos už 200 metrų – prekybos centras „Norfa”. Be to, ir daugiabučių kiemuose, į kuriuos jis nubėgo su grobiu, tokiu metu dar apstu žmonių. Galinčius suteikti vertingos informacijos šį akibrokštą tiriantiems Santakos policijos pareigūnams prašoma paskambinti telefonais: 30 38 00 (budėtojų dalis), 30 38 34 (tyrėja), 30 38 10 (komisariato viršininkas) arba tiesiog 02 ar 112.

Nusikaltimas dvynys

Akistatą su plėšiku patyrusi vaistininkė neatmeta, kad šis vyriškis – tas pats asmuo, jau 2 kartus apvogęs vaistinę per 4-erius jos egzistavimo metus. Tik anksčiau panašaus sudėjimo ilgapirštis pirkdavo vitaminus, su kuriais pabėgdavo nesusimokėjęs. Kad plėšiko reikia ieškoti tarp vietinių, greičiausiai – narkomanų, vakar šurmuliavo visas vaistinės kvartalas.

Tačiau kai kurie pastarųjų savaičių įvykiai Kaune, kažkodėl nepatekę į žiniasklaidai skirtas Kauno vyriausiojo policijos komisariato suvestines, perša ir kitą prielaidą. Pasirodo, beveik tokiu pačiu būdu dieną prieš įvykį Vilijampolėje buvo apiplėšta ir P.Plechavičiaus gatvėje esanti „Camelia” vaistinė, priklausanti UAB „Nemuno vaistinė”. Taip pat nuo galvos iki kojų vilkėjęs juodai, tik veidą po gobtuvu slėpęs nusikaltėlis į šią Eigulių mikrorajono vaistinę tą antradienio vakarą įsiveržė panašiu laiku – buvo apie 20 minučių po 17 valandos. Kaip vakar dienraščiui pasakojo jos darbuotojos, tuo metu taip pat nebuvo pirkėjų, tačiau buvo net 2 darbuotojos: vaistininkė stovėjo prekybos salės tarpduryje, vedėja dirbo savo kabinete. Ir tada įsibrovėlį, sugaišusį vaistinėje ne daugiau kaip minutę, domino tik kasos aparatas. Jo išplėštame kasos stalčiuje, apvogtųjų teigimu, buvo beveik 3 tūkst.litų.

Veiklos laukas – daugiabučių kvartalai

Minėti du vaistinių apiplėšimai padieniui panašūs į išpuolius, surengtus pastarosiomis savaitėmis dviejose Kauno parduotuvėse. Abiem atvejais nusikaltėlis taip pat buvo vienas. Gruodžio 30-osios vakare, grasindamas pistoletu, kol kas nežinomas įsibrovėlis Kalniečių gatvės maisto prekių parduotuvėje nuo stalo pagrobė kasos aparato stalčių, kuriame buvo apie 700 litų. Sausio 9-osios vakare apvogtas kioskelis-parduotuvė, besiglaudžiantis prie vieno Partizanų gatvės daugiaaukščio. Tik tąkart įsibrovėlio, beje, taip pat slėpusio veidą po gobtuvu ar ant akių užsmaukta kepure, taktika buvo kita: jis paprašė pardavėjos pasverti sausainių, o kai ji užsisuko, stvėrė kasos aparato stalčių, kuriame buvo 150 litų, ir pabėgo.

Manoma, kad visais atvejais susidurta su tuo pačiu, lyginant žodinį nusikaltėlio apibūdinimą, vis didesnį apetitą įgyjančiu ilgapirščiu.

Iš minėtų 3 ankstesnių atvejų į Kauno policijos suvestines žiniasklaidai įdėti tik 3, nors paskutinioji šioje grandinėje akistatą su plėšiku patyrusi Vilijampolės vaistininkė įsitikinusi, kad nuo panašių išpuolių gali padėti apsisaugoti tik viešumas. Juolab kad abi apiplėštos vaistinės įsikūrusios pirmuosiuose daugiabučių namų aukštuose, o 2 iš 4 šioje serijoje apvogtų objektų saugo UAB „Jungtis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.