Juodos dienos vairuojantiems Kauno teisėjams

Beveik padieniui į šios savaitės Kauno policijos suvestines, skirtas žiniasklaidai, pateko du su eismo įvykiais miesto gatvėse siejami teisėjai.

Pirmadienio vakare Šiaurės prospekte automobilis „Lexus GS 300”, vairuojamas Kauno miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo Edmundo Inokaičio, apsisukdamas kliudė automobilį „Honda Civic”. Trečiadienį, per vakarinio piko valandas, Gimnazijos gatvėje Kauno miesto apylinkės teismo teisėjo Evaldo Gražio vairuojamas „SAAB 9-5” susidūrė su ta pačia kryptimi važiavusiu krovininiu „DAF 95 XF 430”, velkančiu puspriekabę.

Nė vienu atveju, kaip teigiama suvestinėse, žmonės nenukentėjo, vairuotojai buvo blaivūs, apgadintos tik transporto priemonės.

Kartu su teisėju E.Gražiu į vakarykštes Kauno policijos suvestines pateko ir Kauno rajono mero pavaduotojas Artūras Orlauskas. Pastarasis trečiadienio ryte, kaip akcentuojama, būdamas blaivus, pakeliui į darbą ties lemtingą – 66-ąjį numerį turinčiu Savanorių prospekto namu, nepasirinkęs saugaus greičio, atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį „Mercedes Benz C180”.

Lyg ir eiliniai didmiesčio kasdienybei įvykiai, galintys suintriguoti nebent tuos, kuriems smalsu, kokiomis mašinomis važinėja automobilių vagis teisiantys teisėjai bei iš visų mūsų mokesčių išlaikomi valdininkai (A.Orlauskas padarė avariją tarnybiniu automobiliu).

Įdomesnis šių viešumon iškeltų įvykių kontekstas. Tądien, kai avariją padarė Kauno miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas, mieste užregistruoti dar 3 ypatingų įvykių kategorijai priskiriami eismo įvykiai. Suvestinėse, skirtose žiniasklaidai, pranešta tik apie 2: kartu su teismo pirmininko pavaduotoju paminėtas ir Generolo R.Giedraičio artilerijos bataliono vairuotojas. Apie techninius eismo įvykius, kuriuose dalyvavo vieniems Pravieniškių pataisos namams priklausantis automobilis bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojas, nepranešama. Teigiama, kad dėl jų mažareikšmiškumo.

Ta pati situacija ir vakarykštėse suvestinėse, skirtose žiniasklaidai: iš jų taip pat išimtas vienas „ypatingas įvykis”. Redakcijos žiniomis, antradienio popietę į eismo įvykį Panemunėje tarnybos metu pateko Kauno vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus viršininko Edvardo Šilerio tarnybinis „Fiat Stilo”. Pastarąjį, stovintį pirmojoje eismo juostoje, kliudė savo gabaritų neįvertinęs krovininis „Scania”. Teigiama, kad šis įvykis iškrito iš žiniasklaidai skirtų suvestinių, nes kolega dėl jo nekaltas. Tačiau, žinančiųjų teigimu, ginčytina ir situacija, į kurią trečiadienio popietę Gimnazijos gatvėje pateko ir teisėjas E.Gražys, redakcijos žiniomis, pageidavęs, kad apie šį įvykį nebūtų paskelbta viešai.

„Kauno diena” anksčiau yra rašiusi ir apie kitus techninius eismo įvykius, į kuriuos buvo patekę policijos komisarai, išvengę viešumo žiniasklaidai skirtose suvestinėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.