Juvelyrikos oazė ieškantiesiems išskirtinumo

Juvelyriniai dirbiniai moterų ir vyrų kūną puošia nuo neatmenamų laikų. Per ilgą žmonijos raidos istoriją prabangių dirbinių funkcija beveik nepakito, pasikeitė tik mados tendencijos. „Laisvadieniai” domėjosi, kas ir kokias madas šiandien diktuoja juvelyrikos pasaulyje.

Auksas, sidabras, platina, paladis, rodis – visi šie taurieji metalai, patekę į prityrusio auksakalio rankas, virsta subtiliai rafinuotais juvelyriniais dirbiniais. Po sudėtingo perdirbimo jie papuošia damų rankas, kaklą bei ausis, o vyrams suteikia stilingo išskirtinumo požymių. Su brangakmeniais iš brangiųjų metalų gaminami papuošalai, kaip ir prieš daugelį metų, šiandien yra neatskiriami žmonijos palydovai kone visame pasaulyje.

Madas diktuoja baltas auksas

Juvelyrinių dirbinių salono „Tavo studio” nuosavybės bendrininkė Marytė Jasinavičienė sako, kad Lietuvoje juvelyrikos madas diktuoja Europa. Bazelyje (Šveicarija) kasmet vyksta tarptautinė juvelyrikos paroda, kurioje pripažinimo sulaukę auksakaliai demonstruoja savo sukurtus prabangius bei stilingus šedevrus.

Salono „Tavo studio” auksakaliai taip pat nelieka nuošalyje ir nuolat dalyvauja tarptautinėse parodose bei įvairiuose seminaruose. Jie dirba su šiuolaikiška įranga ir stengiasi neatsilikti nuo europinės mados tendencijų.

Pasak M.Jasinavičienės, šiuo metu Lietuvos juvelyrikos pasaulyje populiarumo viršūnėje yra baltasis auksas ir platina. Iš jų pagaminama daugiausia papuošalų: vestuvinių žiedų, grandinėlių, auskarų, apyrankių.

„Raudonasis auksas šiandien nebe toks populiarus, kaip prieš keletą dešimtmečių. Mados diktatoriaus vaidmenį dabar atlieka geltonasis auksas, o dar madingesnis – baltasis auksas. Tokia tendencija pastebina ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje”, – teigė salono „Tavo studio” nuosavybės bendrininkė.

Visuomenėje paplitusi nuomonė, kad aukso spalva, arba tai, iš kur jis kilęs, apibūdina jo kokybę. Dažnai sakoma: raudonasis rusiškas auksas, geltonasis – Amerikos ar Australijos ir pan. Iš tiesų yra kiek kitaip.

Grynas auksas yra ryškiai geltonas minkštas metalas, kurio kokybė nepriklauso nuo jo kilmės vietos. Pagrindinis kokybės rodiklis yra praba, kuri nusako, kiek procentų grynojo metalo yra visame lydinyje. Taigi kuo praba didesnė, tuo daugiau yra aukso. Beje, juvelyrikos dirbiniai visame pasaulyje dažniausiai gaminami iš 585 ir 750 prabos aukso, nes tokį lengviausia apdoroti technologiškai.

Aukso spalva priklauso nuo kitų lydinyje esančių metalų. Dažniausiai spalvų gama išgaunama maišant auksą su sidabru, nikeliu, paladžiu, variu ir kitais metalais.

Visiems ir kiekvienam

Salone „Tavo studio” išsirinkti patikusį papuošalą nėra sunku. Kiekvienas čia užsukęs papuošalus iš aukso, sidabro, platinos, paladžio ir kitų brangiųjų metalų, inkrustuotų briliantais ar kitais brangiaisiais akmenimis, gali išsirinkti iš katalogo.

Išrankesniems, individualumo ieškantiems klientams salono auksakaliai pagamins pagal pageidaujamą dizainą. Pastarąjį gali susikurti pats užsakovas arba šį darbą patikėti patyrusiems salono meistrams. Vienas tokių – jaunas ir perspektyvus Telšių aukštesniosios taikomosios dailės mokyklos absolventas auksakalys Remigijus Kazlauskas. Savo talentą bei įgūdžius meistras tobulino ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje, Švedijoje.

Salono auksakaliai klientui pageidaujant gali sukurti ir unikalų, vienintelį juvelyrinį gaminį. Tokiu atveju salonas „Tavo studio” iškart sutartimi įsipareigoja niekada daugiau negaminti dublikato, tad klientas gali būti ramus, jog tokį papuošalą turės vienintelis visame pasaulyje.

„Juvelyrikos dirbinius gaminame visiems pageidaujantiesiems, tačiau mūsų salonas labiau orientuotas į individualumo ieškančius klientus. Kitaip sakant, mes vengiame gaminti nuobodžius, įprasto dizaino gaminius. Kur kas daugiau pastangų salono auksakaliai skiria originaliems individualiems užsakymams”, – pabrėžė M.Jasinavičienė.

Salonas „Tavo studio” vienas iš nedaugelio Lietuvoje turi šiuolaikišką įrangą, leidžiančią dirbti su vienu brangiausių metalų pasaulyje platina. Beje, šis taurus metalas žmonijos istorijoje naudojamas jau 4 tūkst. metų. Šiuo metu daugiausia platinos sunaudoja Japonija – per metus jos paklausa siekia apie 3-5 tonas. Būtent tiek platinos japonai sunaudoja vestuvių ir sužadėtuvių žiedų gamybai.

Briliantai ir kiti brangakmeniai

Salono auksakaliai juvelyrinius dirbinius puošia šiuo metu itin populiariais įvairiaspalviais pusbrangiais ir brangiaisiais akmenimis iš tolimojo Uralo: ametistu, dūminiu kvarcu, topazu, kalnų krištolu, rubinu, safyru, smaragdu. Prabangaus grožio vertintojai salone ras didelį briliantų pasirinkimą – nuo skaidriai baltų, žydrų, rausvų iki juodų.

„Briliantas – skaidrumo, ryžto ir amžinybės simbolis. Jais rekomenduojame puošti sužadėtuvių bei vestuvių žiedus. Šiuo metu mūsų salono parengtame kataloge jaunavedžiai gali rinktis žiedus iš 100 modelių. Žinoma, esant pageidavimui pagaminsime unikalius žiedus pagal kliento skonį”, – žadėjo „Tavo studio” nuosavybės bendrininkė.

Salone eksponuojami labai įvairūs auksakalių dirbiniai. Tai moterims skirti žiedai, sagės, vėriniai, apyrankės, grandinėlės. Vyrams taip pat yra kur akį paganyti. Anot M.Jasinavičienės, šiuo metu itin populiarus vyriškas aksesuaras – sąsagos su monograma.

Salone gaminami ne tik individualūs dirbiniai. Čia galima užsisakyti originalių verslo dovanų, įvairių aksesuarų, įmonėms skirtos atributikos.

Visi salone „Tavo studio” pagaminti juvelyriniai dirbiniai turi dokumentus, patvirtintus LR prabavimo rūmuose. Ir ne tik iš aukso, platinos ar sidabro. Jei gaminys bus dailinamas brangakmeniais, Prabavimo rūmai suteiks jam atitinkamą sertifikatą.

Salonas ne tik gamina ir parduoda juvelyrikos dirbinius – atlieka ir visus jų priežiūros darbus. „Tavo studio” nuosavybės bendrininkė M. Jasinavičienė patikino: „Savo vaikus mes prižiūrime!”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.