Nelaimė vilkų medžioklėje

Sunkaus sužeidimo Ukrainos premjero bendražygis neatlaikė

Antradienį vakarop grįžtant iš vilkų medžioklės sužeistas vienas Regionų partijos lyderių, Ukrainos parlamento deputatas Jevgenijus Kušnariovas vakar mirė.

Naktį į trečiadienį jam buvo atliktos dvi operacijos, tačiau deputatas neteko labai daug kraujo, neatlaikė jo širdis.

Kulka (ar dvi kulkos) iš medžioklinio karabino pažeidė vidaus organus – kepenis, inkstus, skrandį, kasą. Sužeistajam buvo perpilti penki litrai kraujo, bet ir tai negelbėjo.

Neoficialiais pranešimais, J.Kušnariovas su deputatais iš Charkovo srities į medžioklę išvyko pirmadienį. Kol kas tiksliai nežinoma, kas atsitiko, bet vieno iš medžiotojų – Charkovo srities tarybos deputato Dmitrijaus Zavalnio – paleista kulka kliudė J.Kušnariovą.

Pasak vieno medžioklės dalyvio, tai atsitiko tuomet, kai medžiotojai, važiuodami visureigiu, pamatė, kaip per kelią perbėgo vilkas. Medžiotojai sustojo, iššoko iš automobilio ir pradėjo į žvėrį šaudyti. Kaip tik tada esą ir įvyko nelaimė.

Tačiau J.Kušnariovo draugas, irgi dalyvavęs toje medžioklėje, tvirtina, kad į žuvusįjį buvo paleistas ne vienas šūvis. Jis, paklaustas, kiek galėjo būti šūvių, sakė: „Sunku pasakyti, bet tikrai ne vienas.”

Tuo tarpu Regionų partijos frakcijos Aukščiausiojoje Radoje narė Ana German Kijeve tvirtino, kad „Kušnariovas buvo nušautas jau po medžioklės, kai važiavo į Charkovą”.

Pernai J.Kušnariovas vadovavo premjero Viktoro Janukovičiaus Regionų partijos rinkimų štabui per parlamento rinkimus.

J.Kušnariovas anksčiau buvo Charkovo srities gubernatorius. Vienu metu jam buvo pateiktas kaltinimas dėl tarnybinių įgaliojimų viršijimo, tačiau byla buvo nutraukta pristigus įrodymų.

Praėjusių metų kovo pabaigoje į J.Kušnariovą buvo įvykdytas pasikėsinimas. Jis buvo atvykęs į Regionų partijos skyrių Charkove, kai prie pastato durų buvo susprogdintas galingas per radiją valdytas užtaisas.

J.Kušnariovą ir jo asmens sargybinį sprogimo banga parbloškė ant žemės, bet nė vienas jų smarkiau nenukentėjo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.