Treneris iškeitė rinktinę į klubą

Škotai, Lietuvos futbolo rinktinės varžovai 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyre, liko be trenerio. Sėkmingai Škotijos komandai vadovavęs 58 metų Walteris Smithas paliko nacionalinę ekipą ir grįžo dirbti į Glazgo „Rangers” klubą.

Škotijos futbolo asociacija jokiu būdu nenorėjo išleisti W.Smitho į „Rangers”, bet treneris vis tiek atsiuntė atsistatydinimo pareiškimą.

Pasiekė gerų rezultatų

„W.Smithas puikiai dirbo su Škotijos rinktine ir pasiekė nuostabių rezultatų. Esame labai nusivylę, kad jis paliko komandą tokiu svarbiu momentu. Tai išties skaudus smūgis”, – atvirai pareiškė Škotijos futbolo asociacijos vykdomasis direktorius Davidas Tayloras.

W.Smithas buvo paskirtas Škotijos rinktinės vyriausiuoju treneriu 2004 metų gruodį. Jis pakeitė žinomą specialistą iš Vokietijos Berti Vogtsą. Praėjusią savaitę iš nacionalinės komandos W.Smithas išėjo ne vienas. Drauge su juo rinktinę paliko puolėjų treneris Ally McCoistas. Šis rezultatyviausias visų laikų „Rangers” futbolininkas grįžo į gimtąjį klubą ir dirbs W.Smitho padėjėju.

Po pernykščių kovų Škotijos rinktinė tapo EURO 2008 atrankos turnyro B grupės lydere. Pastarąjį kartą 1996 metais Europos čempionato finalo turnyre rungtyniavę škotai iškovojo tris pergales iš eilės – 6:0 sutriuškino Farerų salų futbolininkus, Kaune 2:1 nugalėjo Lietuvos ekipą, o Glazge 1:0 įveikė pasaulio vicečempionus prancūzus. W.Smitho vadovaujama komanda patyrė tik vieną nesėkmę – Kijeve 0:2 pralaimėjo ukrainiečiams.

Naują rinktinės strategą Škotijos futbolo asociacija paskelbs per mėnesį. D.Tayloras neslepia, kad realiausias kandidatas į šį postą yra Tommy Burnsas, penkerius metus dirbęs B.Vogtso ir W.Smitho padėjėju.

Kovo 24-ąją Škotijos futbolininkų laukia atrankos mačas namie su gruzinais, o po keturių dienų – dvikova išvykoje su pasaulio čempionais italais. Antrosios Škotijos ir Lietuvos futbolininkų rungtynės Glazge vyks rugsėjo 8 dieną.

„Rangers” įsigėręs į kraują

W.Smithas ir A.McCoistas kontraktus su „Rangers” klubu pasirašė iki 2010 metų. „Džiaugiuosi grįžęs į šį klubą. „Rangers” buvo įsigėręs į mano kraują”, – taip sprendimą palikti Škotijos rinktinę motyvavo W.Smithas. Prie „Rangers” vairo jis pakeitė trenerį iš Prancūzijos Paulį Le Gueną, vadovavusį komandai tik 7 mėnesius – trumpiausiai per visą šio klubo istoriją, skaičiuojamą nuo 1873 metų.

Po 23 Škotijos čempionato turų antrąją vietą užimantis „Rangers” nuo savo amžino varžovo Glazgo „Celtic” atsiliko net 17 taškų, o ketvirtojoje pozicijoje buvusį „lietuvišką” Edinburgo „Hearts” lenkė dviem taškais. Komanda pasitraukė iš Škotijos taurės turnyro, kai 2:3 pralaimėjo „Dunfermline Athletic”.

W.Smithas jau vadovavo „Rangers” 1991-1998 metais. Tai buvo šio klubo pergalių laikotarpis. Jis septynis kartus iš eilės triumfavo nacionalinėse pirmenybėse ir laimėjo tris Škotijos taurės turnyrus.

1998-aisiais W.Smithas išvyko Liverpulio „Everton”. Šiam Anglijos klubui škotas vadovavo iki 2002 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.