SEB BBL čempionatas: „Panevėžį” auklėjo zuikis

Algas žaidėjams vengiantį mokėti „Panevėžio” krepšinio klubą per Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) rungtynes su Vilniaus „Sakalais” gėdino skolų išieškojimo įmonės zuikis

Per Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) II diviziono rungtynes vakar Vilniaus „Sakalai” namie laimėjo prieš „Panevėžį” 85:78, Kėdainių „Nevėžis” savo aikštėje nugalėjo Klaipėdos „Neptūną” 84:72, o Kauno „Atleto” ir Tartu „Rock” rungtynės baigėsi vėlai vakare.
Per pirmuosius SEB BBL II diviziono turus Panevėžio, Klaipėdos ir Kėdainių ekipos buvo iškovoję po vieną pergalę ir po kartą pralaimėję. „Sakalai” buvo patyrę nesėkmę per vienintelį mačą.

Permaininga kova

Rungtynes Vilniuje sėkmingiau pradėję panevėžiečiai pirmavo 11:7, 24:16. Baigiantis pirmajam ketvirčiui „Sakalų” ekipa priartėjo ir antrojo kėlinio pradžioje persvėrė rezultatą (27:26). Antrą kartą spurtuoti svečiams pavyko per antrąją mačo dalį – jie spurtavo 12:2 ir įgijo 12 taškų pranašumą (51:39). Baigiantis antrajam ketvirčiui aikštės šeimininkai priartėjo iki 3 (54:57) taškų, tačiau persverti rezultato nesugebėjo.

Po didžiosios pertraukos „Sakalams” pavyko ne tik išlyginti rezultatą, bet ir dar kartą persverti jį savo naudai (63:62 – 33 min.). Per iki finalo serijos likusį laiką vyko atkakli kova, tačiau pergalę rezultatu 85:78 šventė vilniečiai.

„Panevėžį” gėdino zuikis

Per rungtynes Vilniuje „Panevėžio” ekipa turėjo neįprastą gerbėją. Krepšinio arenoje mačo pradžioje sukinėjosi oranžinis zuikis su užrašu „Aš skolingas”. Krepšinio naujienas atidžiai sekantys žiūrovai netruko suprasti, kad ši akcija nukreipta prieš skolų krepšininkams turintį „Panevėžio” krepšinio klubą.

Sausio pradžioje apie „Panevėžio” klubo skolas prakalbo buvęs šios komandos žaidėjas Gediminas Navickas. Krepšininkas iš panevėžiečių negali atgauti prisiteistų 25 tūkst. litų. Į teismą ketina kreiptis ir daugiau buvusių „Panevėžio” žaidėjų, kuriems klubas skolingas. Atlyginimai vėluoja ir dabartiniams komandos krepšininkams bei klubo personalui, o „Panevėžyje” rungtyniaujantys Ridas Globys bei Paulius Počiuipa apie atlyginimų vėlavimą ir klubo nemokumą oficialiai pranešė LKL bei SEB BBL lygų vadovams.

Oranžinį zuikį į „Sakalų” ir „Panevėžio” rungtynes atvežusi skolų išieškojimo įmonė „Gelvora” tokių priemonių nutarė imtis į viešumą iškilus faktui apie „Panevėžio” klubo vengimą vykdyti teismo nutartį.

Navickas per teismą iš „Panevėžio” prisiteisė uždirbtus 25 tūkst. litų, tačiau klubo vadovai vengia atiduoti pinigus. Krepšininkas grasina vasario pradžioje klubui iškelti bankroto bylą, jei neatgaus prisiteistų pinigų.

„Šį zuikį vežame pas piktybinius skolininkus, kurie neatsiskaito su kreditoriais”, – teigė „Gelvoros” kreditų valdymo skyriaus vadovė Laura Jablonskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.