Moterų krepšinis: airę pakeitė serbė

Vilniaus TEO moterų krepšinio komanda šiandien Eurolygos rungtynes išvykoje su Krokuvos „Wisla Can-Pack” žais atsinaujinusi. Sostinės klubas nepratęsė sutarties su 24 metų aire įžaidėja Niamh Dwyer ir į jos vietą pasikvietė tokio pat amžiaus 175 cm ūgio serbę Milicą Dabovič.

Šį sezoną Dwyer Vilniaus komandai Eurolygos varžybose atstovavo tik du kartus. Per rungtynes su Skijaus „Famila Basket” airė žaidė 17 minučių ir surinko 4 taškus. Per mačą Vilniuje su jau minėta „Wisla Can-Pack” Dwyer praleido aikštėje vos 3 minutes, tačiau spėjo pelnyti 3 taškus. Ne ką geriau šiai legionieriai sekėsi ir Lietuvos moterų krepšinio lygos varžybose, nors čia jai buvo leidžiama žaisti daugiau. Per 8 rungtynes airė vidutiniškai pelnė po 5,6 taško, atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo, bet po 1,8 karto suklydo.

Dabovič šį sezoną pradėjo žvaigždžių nestokojančioje Maskvos srities „Spartak” ekipoje, tačiau joje neįsitvirtino. Serbė su Rusijos komanda lankėsi Vilniuje, kai buvo žaidžiamas pirmas šio sezono Eurolygos mačas su TEO, bet aikštėje taip ir nepasirodė. Treneriai leido jai 9 minutes pažaisti tik per rungtynes su „Famila Basket”. Tuomet gynėja spėjo pelnyti 6 taškus.

2004-2005 metų sezoną Dabovič atstovavo Vojvodinos „Nis-Gas” klubui. Tada per Eurolygos mačus ji vidutiniškai pelnydavo po 22,1 taško ir atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo. Praėjusį sezoną serbė žaidė Jekaterinburgo UMMC komandoje.

Į Lietuvą Dabovič atvyko šeštadienį ir jau per pirmas treniruotes TEO vyriausiajam treneriui Algirdui Paulauskui paliko gerą įspūdį.

Eurolygos A grupėje TEO per 9 rungtynes iškovojo 6 pergales ir užima 2-ąją vietą. Šios dienos vilniečių varžovės turi vienu laimėjimu mažiau. Jos yra ketvirtos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.