Per repeticijas tenka paplušėti

Per „Skamp” koncertus viskas atrodo harmoningai – balsai, muzika, apšvietimas. Norint to pasiekti, per repeticijas reikia viską sustyguoti ir apgalvoti kiekvieną smulkmeną.

LŽ žurnalistai nepraleido progos pasižiūrėti, kaip koncertui rengiasi viena populiariausių Lietuvos grupių „Skamp”. Muzikantai, garso ir šviesų režisieriai, kiti pagalbininkai susirenka Vilniaus mažojo teatro salėje. Iš pradžių viskas vyksta prieblandoje. Salėje maždaug tiek pat žmonių, kiek ir scenoje. Ant kėdžių atlošų užmestos striukės. Filmuoti paruoštos kameros, prie jų rymo operatoriai. Scenoje skamba pavieniai instrumentai. Kažkas kažką šūkteli, kažkas atsiliepia. Tikrinami mikrofonai, per kuriuos turės skambėti „Skamp” dainininkų ir pritariančių vokalisčių balsai bei įvairūs muzikos instrumentai. Erica Jennings beveik visą laiką scenoje. Vilius Alesius vienu metu iš salės žiūri į vaizdą scenoje. Tą patį daro ir kiek vėliau pasirodęs Viktoras Diawara. Vėliau jis paima gitarą ir stoja prie repetuojančiųjų. Groja, dainuoja, retsykiais viena ranka diriguoja – tai yra rodo muzikantams, kada įstoti. Erica per mažas pertraukėles spėja trumpai pakalbėti mobiliuoju telefonu. Uždainavusi įsijaučia, lyg tai būtų koncertas, o ne repeticija…

Dainininkė nė nepastebi į ją nutaikytų fotoobjektyvų. Dar valanda – ir į salę susirinks „Skamp” gerbėjai. Bus filmuojamas tikro garso koncertas „Skamp Live & Deadly”. Vėliau jis bus išleistas DVD ir CD formatu. Tad viskas turi būti nepriekaištinga – garsas, vaizdas, efektai.

Šiemet „Skamp” ruošia nemažai dovanų savo gerbėjams. Dar sausį turėtų pasirodyti ilgai laukta antroji „remiksų” albumo „Le Boom Chick” dalis. „Darbai jau beveik užbaigti, ir mes turime keletą puikių šokių įrašų. Be to, sukūrėme ir visiškai naują singlą „Doin’ Alright”, šis tikrai yra nuostabus, – pasakoja Erika. – Daug ką esame suplanavę 2007 metams. Netrukus turėtų pasirodyti „remiksų” albumas. Gyvo garso albumas ir DVD neabejotinai turėtų pasirodyti jau šį pavasarį. Be to, dar laukia gastrolės ir begalės naujų dalykų, skirtų Lietuvai ir Baltijos šalims.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.