Nuosprendis „Yazaki” – sausio pabaigoje

Susirgusi profesine liga buvusi bendrovės „Yazaki Wiring Technologies Lietuva” (YWTL) darbuotoja be turtinės žalos siekia prisiteisti ir 200 tūkst. litų neturtinės, tačiau gamyklai atstovaujanti advokatė svarsto, jog net ir laimėjimo atveju moteris galėtų pretenduoti vos į penkis tūkstančius.

Pasak advokatės Lauros Juozumaitės, ieškovei Sigitai Monkevičienei buvo nustatytas 5 proc. darbingumo netekimas, o ji siekianti, kad būtų atlyginta visu 100 proc. Net gyvybės netekimo atveju neturtinės žalos atlyginimas esą siekia 100 tūkst. litų.

Per didelė esanti ir ieškovės prašoma turtinės žalos suma – vietoje prašomų beveik 30 tūkst. litų kompensuoti netektoms pajamoms, apmokėti gydymo ir bylos išlaidoms, esą turėtų būti tik 987 litai. Darbdavys, anot advokatės, pasibaigus darbo santykiams negali būti atsakingas už S. Monkevičienės negautas pajamas.

Be to, kritiškai prašyta pažvelgti į medicinos ekspertų pateiktas išvadas, jog ieškovės 20 metų darbas kitose įmonėse kenksmingomis sąlygomis neturėjęs įtakos – moteris susirgusi tik po kelerių metų YWTL.

Tačiau S. Monkevičienės ir jai atstovaujančio Valstybinių ir privačių įmonių profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojo Antano Barusevičiaus teigimu, kitose įmonėse moteris dirbo trumpai – tai pusmetį vienoje, tai dvejus metus kitoje. Be to, jos sveikata buvo tiriama, o tai esą nedaryta YWTL.

Niekur nebegalinti įsidarbinti, nors darbo jėgos dabar ir trūksta, nuolat jaučianti skausmus profesine dešinio žasto periartroze bei profesiniu dešinio žasto ir dilbio fibromiozitu serganti moteris pageidauja, kad kiekvieną mėnesį jai būtų mokamos negaunamos pajamos, kompensuojamos gydymo išlaidos.

Laidų rinkinių formuotoja YWTL dirbusi S. Monkevičienė, susirgusi profesine liga, buvo atleista iš darbo, darbdavys lengvesnio, jai tinkamo, nepasiūlė.

Nuosprendį šioje byloje žadama paskelbti sausio 26 dieną. Vieną panašią bylą teisme buvusi kita YWTL darbuotoja jau laimėjo. Laukia nagrinėjimo arba yra ruošiami teismui dar keli panašūs ieškiniai šiai bendrovei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.