V.Muntianas – dažnas svečias Žiegždriuose

Seimo Pirmininkas, vakar apsilankęs psichiatrijos ligoninėje, personalui dėstė valdžios pasiekimus

Kauno marių pašonėje ir aukštaūgių pušų paunksnėje įsikūrusi Žiegždrių psichiatrijos ligoninė vakar dirbo nekasdieniu ritmu. Artėjant 12 valandai, iš atskirų padalinių į pagrindiniame pastate esančią salę ėmė plaukti baltais chalatais vilkintys darbuotojai. Neįprastą reginį pro grotuotus langus stebėjo ir kai kurie akylesni šios įstaigos pacientai. Vėluodamas 15 minučių pasirodė ir dienos herojus – Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas.

Pasigedo klausimų

„Žmonės, kurie sąžiningi, nemeluoja, yra gerbtini. Tai politikas, kuris tesi savo pažadus”, – tokiais žodžiais Seimo vadovo susitikimą su ligoninės personalu pradėjo įstaigos vadovė Valdonė Matonienė. Paprašytas tarti kelis žodžius, V.Muntianas beveik valandą vardijo valdžios nuveiktus darbus bei ketinimus pagerinti gyvenimą. Seimo vadovas kalbėjo apie socialiai orientuotą valstybės biudžetą, apie ketinimus mažinti pajamų mokestį, didinti pensijas bei socialinę paramą. Jis nepamiršo didėsiančių atlyginimų sveikatos apsaugos darbuotojams, gerėsiančių sąlygų smulkiam ir vidutiniam verslui, paminėjo teismų reformą, kovą su korupcija, šalies konkurencingą produkciją ir kita. Kalba apie ligoninės bei jos darbuotojų problemas taip ir nepasisuko.

Smakrus parėmę įstaigos darbuotojai nė kiek nesujudo, kai Seimo Pirmininkas paprašė užduoti jam klausimų. Padėtį taisė ligoninės direktorė V.Matonienė. Ji teiravosi, kaip per artimiausius savivaldybių tarybų rinkimus balsuos ligoniai ir gavo atsakymą, kad ligoniams balsavimo tvarka nesikeis. Vienas įsidrąsinęs vyriškis pasiskundė dėl prastos vandens kokybės, dar kažkam panūdo sužinoti apie žemės indeksavimą.

„Vos ne išganymas, kai tik tiek klausimų. Kitur negali nuo jų atsiginti. Jei nėra klausimų, gali reikšti du dalykus: arba viskas aišku, arba niekas neaišku”, – bandė juokauti V.Muntianas. Kaip ir susitikimo pradžioje, taip ir pabaigoje, ligoninės administracija ir darbuotojai negailėjo svečiui plojimų.

Ligonių nelankė

Esą dėl laiko stokos vakar Seimo Pirmininkas nevaikščiojo po pačią ligoninę. Jis minėjo, kad jam gerai žinomos Žiegždrių psichiatrijos ligoninės problemos. „Todėl, kad čia daug problemų, susitinkame kartkartėmis. Tai atsitinka ne dažniau kaip vieną kartą per metus”, – teigė V.Muntianas. „Kauno dienos” paprašytas papasakoti, kokį įspūdį jam paliko ši ligoninė ankstesnių apsilankymų metu, parlamento vadovas teatsakė: „Įspūdis neblogas, nes aš turėjau galimybę matyti panašias įstaigas Lietuvoje, kurios kur kas prastesnės būklės. Vertinant aplinką, tai tikrai ne prasčiausia įstaiga”. Seimo Pirmininkas spėliojo, kad Žiegždrių psichiatrijos ligoninė iki šiol stengėsi apsirūpinti reikiama įranga, kėlė paslaugų kokybę, o vėliau, matyt, spręs aplinkos tvarkymo klausimus.

Belaukiant atvykstančio Seimo vadovo, ligoninės direktorė prasitarė, kad jis žadėjo atvežti kalėdinę dovaną – televizorių, kuris turi atitekti II moterų skyriui. Tačiau šios dovanos įteikimo niekas nepatvirtino.

Viešnagę ligoninėje parlamento vadovas užbaigė pokalbiu prie pietų stalo su įstaigos vadovybe.

Džiaugiasi renovacija

Nuo 1958 metų veikianti Žiegždrių psichiatrijos ligoninė – antra pagal dydį gydymo įstaiga Kauno apskrityje, ją sudaro trys gydomieji korpusai. Pasak direktorės, iš 11 skyrių tik 2 atitinka Europos standartus. Ligoninėje pernai pradėta pagrindinio korpuso energetinio ūkio renovacija, tai padės perpus sumažinti išlaidas šildymui. V.Matonienės teigimu, šio projekto vertė – daugiau kaip milijonas litų.

Ligoninės atstovai pripažįsta, kad milijonų reikia net tik šilumos ūkiui, bet ir pastatų kapitaliniam remontui. Taip pat galvojama apie išsivadavimą iš kalėjimo įvaizdžio – grotas ant langų turėtų pakeisti nedūžtantys stiklai. Tačiau jie kur kas brangesni už įprastus langus ir kol kas įstaigai neįkandami.

Iš privalomojo sveikatos draudimo fondo išlaikomoje ligoninėje yra 370 lovų, šiuo metu gydosi 350 psichikos ligonių. Iš jų 24 gydomi priverstinai, dar apie 20 – ilgalaikiai ligoniai. Ligoninėje įdarbinti 488 žmonės, iš jų apie 100 dirba ūkio srityje, likusieji – medicinos ir aptarnaujantis personalas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "V.Muntianas – dažnas svečias Žiegždriuose"

  1. algis

    muntianas melagis, apgavykas, nesilaikantis zodzio zmogus. apie ji tai pasakys kiekvienas kedainiu apylinkes zmogus. jis neturi sazines ir net neisivaizduoju kokie debilai seime gali ji palaikyti.

  2. Kėdainių raj.

    Už jo partiją balsuos tik šios ligoninės pacijentai… o kad nebuvo klausimų visai nekeista, kiek man teko būti susitikimuose su šiuo politiku, jų niekada nebūna, arba klausimus užduoda „savi”,beje seniūnijose, kai vyksta susitikimai ne visi gyventojai yra pageidaujami.

  3. bv

    dažnas svečias

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.