Politiko fondui – pastatai Panemunėje

Vaizdingoje teritorijoje esančios patalpos sudomino ir bendruomenę, ir labdaringa veikla užsiimančią įstaigą

Kauno politikai artimiausiame posėdyje turėtų apsispręsti, ar AB „Kauno grūdai” labdaros ir paramos fondui perduoti apie 400 kvadratinių metrų patalpas, esančias vaizdingoje Panemunės vietoje. Minėtą fondą įsteigė miesto Tarybos narys Tautvydas Barštys.

Vaidilos gatvėje 27 numeriu pažymėtame name anksčiau buvo įsikūrusi neįgaliųjų organizacija, tačiau ji buvo iškeldinta.

Parengtame sprendimo projekte nurodyta, kad patalpas siūloma perduoti penkeriems metams. Fondas planuoja jose nemokamai maitinti mažas ir vidutines pensijas gaunančius buvusius mokytojus, inžinierius, medikus, kultūros, švietimo ir sporto veikėjus. Numatyta, kad čia kasdien nemokamai papietautų apie 120 žmonių.

Iki šiol „Kauno grūdų” labdaros ir paramos fondas tokią veiklą vykdo Laisvės alėjoje esančiose patalpose. Panemunėje taip pat numatoma surengti daugiau nei 40 teminių vakaronių. Miesto Tarybos narys, verslininkas Tautvydas Barštys yra pagarsėjęs labdaringomis akcijomis.

Savivaldybės administracijos laikinasis direktorius Robertas Stanionis tikino, kad daugiau pretendentų į Panemunėje esančias patalpas nebuvo. „Mes turime tik Panemunės bendruomenės centro rezoliuciją, kad minėtas statinys turėtų būti naudojamas visuomenės reikmėms. Fondas tokia veikla ir užsiima”, – teigė R.Stanionis.

Tuo tarpu Panemunės bendruomenės centro pirmininkas Gediminas Žukauskas paneigė Savivaldybės administracijos direktoriaus žodžius ir patvirtino, kad ne kartą kreipėsi į Savivaldybę, jog minėtose patalpose būtų įkurti bendruomenės namai.

„Esame parašę ne vieną raštą, tačiau jokio atsakymo nesulaukėme. Tikrai nesame nusistatę prieš labdaros fondą, tačiau keista, kad apie mus visai neužsimenama”, – teigė G.Žukauskas.

Kauno strateginiame plane numatyta, kad iki 2015-ųjų įvairiuose mikrorajonuose turėtų būti įsteigti bendruomenių namai. „Šiek tiek stebina, kad bendruomenės iniciatyva buvo ignoruojama, o dabar staiga patalpas siūloma perduoti fondui. Šioje istorijoje galima pastebėti ir politinį atspalvį. Kyla retorinis klausimas, kodėl vienam labdaros fondui suteikiamos patalpos, o kitiems – ne”, – sakė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas.

Miesto Tarybos narys Tautvydas Barštys neseniai įstojo į Liberalcentristų frakciją ir žada su šia partija dalyvauti artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.