Sporto žurnalistai išrinko geriausius

Geriausiais 2006 metų Lietuvos sportininkais šalies sporto žurnalistai išrinko disko metiką Virgilijų Alekną ir šachmatininkę Viktoriją Čmilytę.

Metų komandos titulas atiteko Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos sportinių šokių ansambliui „Žuvėdra”, o geriausiu treneriu išrinktas šalies šiuolaikinės penkiakovės rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas.

Laureatai vakar buvo pagerbti Vilniuje, LRT klube. Antrą kartą surengtuose rinkimuose balsavo beveik 50 Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) narių.

„Šiemet dar nieko nenuveikiau, bet jau gavau apdovanojimą. Gal tai – geras ženklas? Juk 2006-uosius irgi taip pat pradėjau. Tikiuosi, kad ir šie metai man bus sėkmingi”, – sakė V.Alekna.

Praėjusių metų Europos čempionas iškart po ceremonijos išskubėjo į oro uostą. Jis išskrido į Taliną, kur tęs pasirengimą naujajam sezonui.

Pernai pasaulio čempionato bronzos medalį iškovojusi V.Čmilytė į Vilnių atvyko iš Rygos, kur šiuo metu gyvena ir studijuoja. Iš pradžių ji buvo įspėjusi, kad dėl egzamino negalės dalyvauti iškilmėse, tačiau šachmatininkei pavyko pakoreguoti egzamino datą.

„Praėjęs sezonas buvo sėkmingiausias mano sportinėje karjeroje. Nesitikėjau tokio Lietuvos sporto žurnalistų įvertinimo. Tai – didelė garbė man ir mano sporto šakai”, – teigė V.Čmilytė.

2006 metų Europos čempionei ir planetos vicečempionei „Žuvėdrai” iškilmėse atstovavo viena labiausiai patyrusių porų – Linas Lapėnas ir Ieva Žilienė.

J.Moskvičiovas laimėjo rinkimus didžiausia persvara, surinkęs kone maksimalų balsų skaičių. Tokį įvertinimą vilniečiui padėjo pelnyti jo auklėtiniai Edvinas Krungolcas ir Andrejus Zadneprovskis, laimėję planetos pirmenybių auksą bei bronzą ir kartu su Tadu Žemaičiu iškovoję aukso medalius komandų įskaitoje.

„Padedami rėmėjų pratęsėme tradiciją išrinkti geriausius. Šiemet rinkome ne tik Metų sportininką, sportininkę ir komandą, bet ir trenerį, – sakė LSŽF prezidentė ir Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) viceprezidentė Laima Janušonytė. – Tokias apklausas kasmet rengia daugelio šalių sporto žurnalistai.”

Laureatams įteikti laikrodžių salono „Šveicarija”, spaudos namų „ARX Baltica” ir bendrovės „Hummel” atstovybės Lietuvoje įsteigti prizai.

LSŽF rinkimų rezultatai. Metų sportininkas: 1. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika) – 64 proc. balsų, 2. Edvinas Krungolcas (šiuolaikinė penkiakovė) – 24, 3. Žydrūnas Savickas (galiūnų sportas) – 11.

Metų sportininkė: 1. Viktorija Čmilytė (šachmatai) – 44 proc., 2. Živilė Balčiūnaitė (lengvoji atletika) – 40, 3. Kristina Kacevičiūtė (tradicinis karatė) – 7.

Metų komanda: 1. Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblis „Žuvėdra” – 35 proc., 2. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinė – 33, 3. Lietuvos moterų krepšinio rinktinė – 24.

Metų treneris: 1. Jurijus Moskvičiovas (Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinė) – 80 proc., 2. Algirdas Paulauskas (Vilniaus TEO, moterų krepšinio rinktinė) – 7, 3. Antanas Sireika (vyrų krepšinio rinktinė, Kauno „Žalgiris”, Kazanės „Uniks”) – 4.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.