Bomberis atsikando Anglijos

Efektingais jėgos veiksmais pasižymintis Lietuvos rinktinės gynėjas Andrius Kaminskas po trijų sezonų Anglijos „Premier” lygos „Romford Raiders” klube vasarą žada ieškotis naujos darbo vietos

Didžiojoje Britanijoje šį sezoną pradėjo 5 lietuviai. Dainius Bauba ir Darius Pliskauskas žaidė aukščiausios – „Elite” – lygos Edinburgo „Capitals” (Škotija) klube, o Andrius Kaminskas („Romford Raiders”), Mindaugas Kieras („Milton Keynes Lightning”) ir Šarūnas Kuliešius („Solihull Barons”) – Anglijos „Premier” lygoje. D.Pliskauskas gruodžio pradžioje išvyko į Gardino „Neman” klubą. Vasarą Didžiąją Britaniją ketina palikti ir A.Kaminskas. Jo komandai šis sezonas nėra sėkmingas. „Romford Raiders”, anksčiau buvusi viena lyderių, per 26 šio sezono rungtynes pelnė 21 tašką ir dabar užima 9-ąją vietą tarp 12 ekipų. „Solihull Barons” yra laipteliu žemiau, o „Milton Keynes Lightning” žengia šešta.

Trukdo taisyklės

– Andriau, kodėl šį sezoną komandai sekasi prasčiau?

– Vasarą ekipą paliko keli svarbūs žaidėjai. Į jų vietą klubo vadovai nenupirko gerų ledo ritulininkų, todėl taip ir yra. Tačiau daugiausia įtakos tikriausiai turi pasikeitusios taisyklės, ypač nuo sezono pradžios taikoma „Zero tolerance” – kai rungtyniaujant beveik negalima naudoti jėgos veiksmų. Mūsų komandai tai labai neparanku. Kartais atrodo, kad ir teisėjai dar neprisitaikė prie naujų reikalavimų. Čempionate kovojome dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

– Vadinasi, mėgstamų efektingų jėgos veiksmų nebegali naudoti…

– Taip, ir dėl to labai sunku žaisti, nors pats sezonas man gana sėkmingas – pelnau nemažai įvarčių, atlieku rezultatyvių perdavimų (19 įvarčių ir 14 rezultatyvių perdavimų).

– Gal tenka per rungtynes būti ir puolėju?

– Tik kartais, kai kyla būtinybė. Paprastai žaidžiu kaip gynėjas.

– Sakei, kad reikia vengti jėgos veiksmų, tačiau baudos minučių vis tiek nemažai gauni.

– Taip jau išeina… Pagal baudos minutes pirmauju visoje lygoje. Į muštynes, regis, nesiveliu, bet kelis sykius vis tiek buvau išvytas iš aikštės dar nesibaigus rungtynėms. Kartą net nesupratau, už ką. Užkabinau varžovą lazda, šis kažkaip baisiai nugriuvo, o aš buvau diskvalifikuotas 2 mačams. Praėjusį savaitgalį irgi nežaidžiau dėl diskvalifikacijos, tačiau šį kartą – už muštynes.

– Anglijoje buvai pramintas Bomberiu. Gal prisimini, kodėl gavai tą pravardę?

– Dėl savo žaidimo stiliaus. Anglai nesitikėjo, kad europietis gali taip rungtyniauti. Kažkuris iš ekipos draugų drabužinėje leptelėjo tą žodį, ir prilipo. Dabar niekas komandoje vardu manęs nebevadina, tik Bomberiu.

– Sakoma, kad „Premier” lygoje žaidžiamas lėtas ledo ritulys. Koks šio čempionato lygis?

– Žaidžiama čia tikrai lėtokai, labiau remiamasi jėga. Lygis nėra itin aukštas: 3 stipriausios komandos, ko gero, prilygsta Elektrėnų „Energijai”, kitos – silpnesnės.

– Tad gal žadi ieškotis kito klubo?

– Turiu tokių minčių, užteks čia žaisti. Komandos draugas supažindino su vienu agentu, tad vasarą ieškosiu naujo klubo. Esama įvairių variantų, tačiau kalbėti apie tai dar per anksti.

– Šį sezoną tapai komandos kapitono asistentu. Ar kas nors pasikeitė?

– Kad nelabai… Toliau žaidžiu kaip žaidęs, o su teisėjais kalbėtis ir šiaip nemėgstu.

Turėjo lenktyninį šunį

– Ar palaikai ryšį su kitais lietuviais?

– Bendrauju, bet daugiausia – telefonu. Mindaugas ir Šarūnas nuo manęs gyvena už maždaug 2 valandų kelio, susitinkame tik per rungtynes.

– Koks jausmas, kai varžovai – lietuviai?

– Iš pradžių buvo keista, nes su M.Kieru drauge žaidėme nuo mažų dienų. Tačiau pripratau, dar nė vieno nesu traumavęs.

– Romfordo pavadinimas lietuviams nesako nieko. Kokia tai vietovė?

– Romfordas – Londono rajonas, esantis pačiame miesto pakraštyje.

– Ar vietiniai domisi ledo rituliu?

– Susidomėjimas nėra mažas. Nors šį sezoną žaidžiame prasčiau, į rungtynes susirenka po tūkstantį žiūrovų. Kaip futbolo šalies ir dar ne aukščiausios lygos komandai, tai tikrai neblogai.

– Londone gyvena daug lietuvių. Gal ateina ir tavęs palaikyti?

– Kol kas neteko matyti. Gal ir ateina vienas kitas lietuvis pažiūrėti, kaip žaidžia mano komanda kituose miestuose, bet pats tautiečių dar nepastebėjau.

– Kaip leidi laisvalaikį Anglijoje?

– Kartais nueinu į kiną, į šunų lenktynes – jų trasa yra visai greta mūsų čiuožyklos. Net buvau nusipirkęs lenktyninį šunį. Įsigijau labai pigiai, nes jis jau buvo nurašytas. Tačiau mano augintiniui pavyko laimėti gal 10 lenktynių. Jo vertė pakilo 4 kartus. Deja, per vienas lenktynes šuo patyrė traumą ir jį teko užmigdyti.

– Ar nesilankai futbolo varžybose?

– Buvau tik porą kartų. Anksčiau mūsų klubas buvo susijęs su garsia „West Ham” komanda, todėl retsykiais gaudavome kvietimų į rungtynes. Dabar futbolo varžybose nesilankau, nebent pasižiūriu per televizorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Bomberis atsikando Anglijos"

  1. as

    va cia tai stumat bl

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.