Filmų festivalio “AXX” prodiuseris T. Sinickio už įžūlumą nesmerkia

Prieš kelias dienas išplatintas ir nemažai diskusijų sukėlęs grupės „Gravel” lyderio Tomo Sinickio pareiškimas apie tai, kad jis balsuos už savo paties filmą festivalyje „Pravda viena minutė”, neliko be atgarsio ir kitų žiuri narių tarpe. Į festivalio kolegos pranešimą spaudai sureagavo dar vienas komisijos narys, lietuviško filmų festivalio „AXX” įkūrėjas ir prodiuseris Mindaugas Vosylius.

„Aš tai visada esu už veiksmą, aktyvumą. Svarbu judėti pirmyn, nes stovintis vanduo – smirdi”, atsakė „AXX” festivalio organizatorius. „Man tikrai netrukdys, jei Tomas Sinickis balsuos už savo filmą, tai jo reikalas. Komisijoje be Tomo yra dar aštuoni žmonės, turintys svarią nuomonę, tad nugalėtojus lems visų mūsų balsai. Be to, balsams pasiskirsčius po lygiai, viską lems komisijos pirmininko Igno Jonyno pasirinkimas”.

M. Vosylius užtikrino, jog, renkant nugalėtoją, jokia pašalinė įtaka reikšmės neturės. Kadangi pagrindinis festivalio prizas – kelialapis į plačiai nuskambėjusį festivalį „AXX” be išankstinės atrankos, filmui-nugalėtojui bus taikomi visi idėjos, technikos, įgyvendinimo kriterijai. „Tikrai nebus taip, kad asmeninės simpatijos užgoš niekam nežinomo autoriaus šedevrą. Nors ir pats Landsbergis filmą atneštų, jei atsirastų geresnis, jis ir laimėtų. Nes aš vis dar tikiu linksmo, gyvo, komercinio lietuviško kino ateitimi”, viltimis dalijosi „AXX” įkūrėjas.

Paklaustas, ko tikisi iš šių metų festivalio „Pravda viena minutė”, draugų „Mindoza” vadinamas prodiuseris pabrėžė, jog norėtų matyti daugiau drąsos, eksperimentų, netradicinio požiūrio: „Kada lietuviai pagaliau atsikratys stereotipo, kad komercinis kinas – tik menkapročiams? Seniai nebeįdomu ilgesingi žvilgsniai. Todėl man ir patinka Sinickio idėja. Jis protingas ir nesąmonės nepadarys. Net jei ir š.. sumals, svarbu, kad bent iš to pasimokytų.”

„Filmus festivaliui „Pravda viena minutė 2007″ galima siųsti dar dešimt dienų. Tai taip ir darykit – kankinkitės, nemiegokit, siųskit. Mes dar ne taip vargsim kai teks visus peržiūrėti. Tad – lygiosios”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.