Dimos Bilano vardu jau vadinamos gatvės

Pernai „Eurovizijos” konkurse žavus, energingas tamsiaplaukis užėmė antrąją vietą, tačiau daugelis Rusijoje įsitikinę, jog 25-erių Dima Bilanas, o ne kažkokie „klounai iš Suomijos”, buvo vertas nugalėtojo vardo.

Kad ir kaip ten būtų, po muzikinės olimpiados Atėnuose ir taip sparčiai kylanti Dimos žvaigždė sužibo dar ryškiau. Jo vardu jau vadinamos gatvės, dėl gražuolio dainininko dūsauja šimtai tūkstančių jaunų merginų visoje Rusijoje ir Europoje.

Pats Dima sako, jog savo išrinktąją jau rado. Tiesa, prie altoriaus žengti dar neskuba. Naujame bute Maskvoje Dima gyvena su drauge – modeliu Lena.

Palaikė svetimi

Rusijoje manoma, kad 2006-ųjų „Eurovizijos” dainų konkurse nugalėjo Dima Bilanas. Apie tai, jog dainininkas užėmė tik antrąją vietą, o pirmoji atiteko suomiams, niekas nė girdėti nenori.

Tikrasis nugalėtojas – Dima, ir taškas. Rusijos Federacijos kultūros ministerija jau rengia dokumentus dėl Dimos apdovanojimo antrojo laipsnio ordinu „Už nuopelnus tėvynei”.

Dainininko gimtinėje – Karačiajų ir Čerkesų autonominėje srityje – vietos valdžia priėmė nutarimą vieną miesto gatvių pavadinti jo vardu. Anksčiau valdininkai tvirtino, jog tai padarys tik tada, jei Dima Bilanas laimės „Eurovizijoje”. Bet jau dabar nuspręsta dainininkui suteikti Karačiajų ir Čerkesų autonominėje srityje esančio Ust Džeguto miestelio garbės piliečio vardą. Tiesa, čia Dima tik gimė ir beveik negyveno.

Visa ši pagarba – jau po konkurso. O jo metu, kaip prisipažino dainininkas, labai trūko tėvynės paramos.

„Kai išeidavau į sceną ir pažvelgdavau į salę, pasidarydavo skaudu. Mačiau būrius įvairių šalių aistruolių su vėliavomis, plakatais: norvegų, turkų, izraeliečių, makedonų, ukrainiečių, švedų, suomių… Rusų vėliavų – viena kita. O juk sakoma, kad Graikijoje gyvena daug mūsiškių. Kai salėje ištisos eilės palaiko saviškius – nuostabu! Mane palaikė svetimi. Malonu, bet truputį apmaudu”, – sako D.Bilanas.

„Svetimi” ne tik palaikė, bet ir balsavo. Už antrąją vietą „Eurovizijoje” jis pirmiausia turi dėkoti Lietuvai, kurioje neseniai surengė anšlaginį koncertą. Taip pat Latvijai, Suomijai, Ukrainai, Armėnijai, Baltarusijai ir Izraeliui. Būtent šios septynios šalys (iš 38 balsavusių) jam skyrė daugiausia balsų.

Fortepijonas – F.Kirkorovo idėja

D.Bilanas puikiai dainavo ir judėjo scenoje. Kaip vėliau rašė Maskvos spauda, „pagaliau Rusija į prestižinį muzikos konkursą nusiuntė žmogų, kuris moka ne tik dainuoti ir judėti scenoje, bet iškart sužavėti publiką”.

Tikrai jis ją pakerėjo. D.Bilano dainą „Never Let You Go” po pusfinalio traukė vietos barų lankytojai. Visus sužavėjo triukas su baltu fortepijonu, iš kurio netikėtai išniro tokia pat baltutėlaitė „atgijusi” Mūza.

Šią idėją pasiūlė Dimos globėjai – Filipas Kirkorovas ir Viktoras Baturinas (Dimos prodiuseris, milijardierės Jelenos Baturinos, Maskvos mero Jurijaus Lužkovo žmonos, brolis).

Buvo nupirktas baltas fortepijonas, išimtos stygos ir mechanizmai. Dangtyje padaryta kiaurymė ir aptraukta baltu audiniu bei apipilta dirbtinių rožių žiedais. Įspūdingąją sceną repetavo net 12 kartų!

„Gulėjau įstrižai fortepijono, todėl buvo sudėtinga grakščiai išnirti iš audiniu aptrauktos kiaurymės. Iš pradžių, kai kūrė grimą, mane iš specialaus aparato apipurškė kažkokiu skysčiu. Skiedinys skleidė nemalonų kvapą, buvo sunku kvėpuoti… Bet esu laiminga, kad Dima suteikė galimybę dalyvauti šiame konkurse”, – pasakojo pasakiškos scenos atlikėja balerina Olga Starikova.

Žiūrovai ir klausytojai žavėjosi ne tik Mūza, bet ir šokliu dainininku. Dimos teta, kuri gyvena nedideliame totorių kaime Pestrecuose (pas ją dainininkas dažnokai užsukdavo, kai šeima gyveno netoliese, Naberežnyje Čelnuose), pasakojo: „Žiūrėjau „Eurovizijos” dainų konkursą – kaip jis šokinėjo! Kaip vaikystėje. Vis galvojau: kad tik negriūtų… Visa mūsų šeima dainuoja. Vicka balsą paveldėjo iš mamos. O kai uždainuodavo jo močiutė, visa gatvė skambėdavo”.

Vicka tapo Dima

Vicka? Teta neapsiriko: Dima Bilanas dar neseniai visiems (ir pagal pasą) buvo Viktoras. Ir pavardė skambėjo kiek kitaip – Belanas. Manoma, kad dainininką „perkrikštijo” jo pirmasis, neseniai miręs, prodiuseris Jurijus Aizenšpisas. Taip esą geriau skamba. Bet Dima Bilanas sako ką kita.

„Kodėl tapau Dima? Persikėliau į naują miestą, pradėjau naują gyvenimą, dėl to pasikeičiau vardą. Mano senelio, kurį beprotiškai mylėjau, vardas buvo Dmitrijus. Ir tėvai norėjo man duoti Dimos vardą, bet persigalvojo. Apie senelį išliko gražūs prisiminimai: jis buvo geras, šviesaus proto žmogus. Pamaniau, jei save susiesiu su šiuo žmogumi, ir man viskas bus gerai. Tiesa, kai būna sunku, prisimenu, kad mano tikrasis vardas Viktoras, tai reiškia nugalėtojas. Ir tai padeda”, – aiškino jis.

Dar labiau Dimai padeda geras išsilavinimas. Į muzikos mokyklą tėvai sūnų išleido, kai jam buvo jau 11 metų. Bet paskui jis mokėsi Maskvos Gnesinų muzikos mokyklos akademinio vokalo klasėje.

Dabar D.Bilanas kremta mokslus Rusijos teatro akademijos Aktorių rengimo fakultete. „Ar žinai, kokį puikų rašinį per stojamuosius parašiau! Žodžiai liete liejosi – negalėjau sustoti”, – sako Dima.

Netrukus paaiškėja, kad jis šiek tiek panašus į herojų iš garsaus anekdoto, kuriame „čiukčis – ne skaitytojas, čiukčis – rašytojas!”

Dima taip pat beveik neskaito knygų, išskyrus nuotykių ir kovines.

„Man patinka skaityti visokį niekalą, kuriame daug kraujo, sukapotų kūnų. Patinka ir panašūs filmai, dažniausiai žiūriu istorinius, kuriuose daug skerdynių, nuplėštų rankų, kojų ir panašių dalykų”, – prisipažino D.Bilanas.

Draugas vos nenužudė

Šimtų tūkstančių Rusijos paauglių mergaičių dūsavimo objektu tapusio dainininko nosis kreivoka. Kaip prisipažįsta Dima, ji „daug mačiusi”.

„Mano charakteris impulsyvus ir tiesmukas. Pavyzdžiui, siuntu, kai man meluoja. Net jei žmogų matau pirmą kartą, bet jaučiu, kad jis meluoja, nesusilaikau ir išdrožiu: „Kokių velnių man kabini makaronus?!” Kartais už tai užvažiuodavo per nosį – už mano tiesmukumą”, – aiškino jis.

Prieš kelis metus Dimos vos nepapjovė… artimas draugas, kino filmo „9 kuopa” žvaigždė Ivanas Nikolajevas, su kuriuo kartu stojo į akademiją.

Daug kas sako, kad Vaniai su psichika ne visai gerai: kartą, užėjus įsiūčio priepuoliui, jis net išmetė iš penkto aukšto D.Bilano šunį.

Vaniai nepatiko, kad keturkojui jo draugas skiria pernelyg daug dėmesio. Kurį laiką draugai nesikalbėjo, tačiau paskui nusprendė viską pamiršti.

Kartą Ivanas atvyko pas Dimą į namus, kai šis miegojo nuvargęs po koncerto. Nieko nuostabaus, kad dainininko sesuo Lena svečio neįsileido. Aktorius įsiuto ir pradėjo jėga laužtis į butą: išdaužė durų akutę, peiliu supjaustė oda aptrauktas duris. Išgirdęs triukšmą, išbėgo užsimiegojęs D.Bilanas ir įleido įnirtusį draugą. Šis su peiliu rankose puolė Leną, o paskui – ir seserį užstojusį Dimą. Nepakaltinamam svečiui teko „įkrėsti” ir visiems laikams užtrenkti buto duris.

„Apimtas įsiūčio, esu baisus”, – rimtai sako Dima.

Susipažino Paryžiuje

Dabar jo honoraras už solinį koncertą – 25-30 tūkstančių dolerių. „Niekas neturi galvoti vien apie pinigus. Atvirai sakant, tai, ką darau, darau ne dėl pinigų. Atėjau į sceną tam, kad jausčiau pasitenkinimą, o tai ir yra didžiausias apdovanojimas! Velniškai gerai jautiesi po koncertų, kai gali sau pasakyti: „Tu – šaunuolis!” Dėl to, man atrodo, verta pasistengti”, – sako D.Bilanas.

Šimtus dailiosios lyties atstovių Dima ilgą laiką traukė it magnetas, bet apie vedybas nė negalvojo. Tiesa, ir šventuoliukas niekada nebuvo.

„Turėjau merginą, kurios bute dvejus metus varčiausi kaip inkstas taukuose. Tuomet mokiausi, o naktimis dirbau parduotuvėje – tampiau dėžes su drabužiais. Per Linksmųjų ir išradingųjų klubo varžytuves dainavau už įvairias komandas – už tai irgi mokėdavo. Žinoma, mus labai rėmė jos tėvai, net sumokėjo už mano vaizdo filmuką. Bet su šia mergina santykiai nesiklijavo ir persikrausčiau į bendrabutį”, – pasakoja D.Bilanas.

Prasidėjus jaunojo dainininko karjerai, į septynerių metų kontraktą, kurį su Dima sudarė jo pirmasis prodiuseris Jurijus Aizenšpisas, buvo įtrauktas punktas, draudžiantis atlikėjui kurti šeimą. Kad žmona ir vaikai neatitrauktų nuo kūrybos.

Šiuo požiūriu prodiuseris nebuvo originalus. Tokie punktai yra įtraukti į daugelio Rusijos muzikos atlikėjų kontraktus. Bet po staigios J.Aizenšpiso mirties Paryžiuje Dima netikėtai sutiko savo pirmąją meilę – modelį Leną Kuleckają.

„Dabar džiaugiuosi, kad punkto „draudžiama vesti” mano kontrakte nebėra”, – sako Dima Bilanas. Dar prieš keletą mėnesių viename interviu jis net svarstė apytikres vestuvių datas: „Baigsiu naujo buto remontą, o tada bus galima pagalvoti apie ateitį”.

Remontas jau baigtas. Tai kada vestuvės? Dima tik šypteli: „Kol kas turiu svarbesnių reikalų, daug įsipareigojimų. Mano gyvenime viskas taip greitai keičiasi, kad kol kas nenoriu savęs varžyti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Dimos Bilano vardu jau vadinamos gatvės"

  1. frine

    jeeeeeeeee as tave myliu dima!!!!!!!! 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.