Gastrolėse JAV – dvejos Naujųjų sutiktuvės

Klaipėdos parodijos teatro aktorių pasirodymas Amerikoje Naujųjų naktį sulaukė emigrantų ovacijų.

Amerikoje gyvenantys lietuviai vargiai galėjo patikėti, kad dešimtį Lietuvos, Rusijos ir pasaulio muzikos žvaigždžių parodijavo tik du aktoriai.

Kaip „Klaipėdai” sakė Parodijos teatro aktoriai Vytautas Balalis ir Vaidotas Jočys, svetur jie buvo sutikti kur kas šilčiau ir nuoširdžiau, nei Lietuvoje.

„Suprantu, kad lietuviai yra išsiilgę lietuviškų dainų ir pramogų. Koncertavome ypatingą naktį, todėl nuoširdūs komplimentai, ovacijos, raginimai pakartoti ir didelis vietinių noras su mumis nusifotografuoti ir stebino, ir ne”, – sakė V.Balalis.

Aktorius V.Jočys prisipažino, kad nežinojo, tikėti ar ne lietuvių komplimentais bei tikinimais, kad tokio linksmo koncerto Amerikoje nebuvo jau ketverius metus.

Koncertavo „tarybukams”

Pasak V.Balalio, naujametės nakties sutiktuvių organizatoriai taip pat džiūgavo dėl koncerto sėkmės. Pasitikti Naujųjų į Pasaulio lietuvių centrą susirinko daugiau nei 400 žiūrovų.

Kaip dienraščiui sakė renginio organizatorius Dainius Staputis, šį Parodijos teatro ir Vitalijos Katunskytės koncertą galima drąsiai pavadinti sėkmingiausiu per keletą metų. Publika programos metu šoko, o ne būriavosi prie alkoholio baro. Taip pas mus nedažnai atsitinka. Daugelis pažįstamų man sakė, kad seniai taip smagiai nesutiko Naujųjų”, – tikino organizatorius.

V.Balalis sakė Amerikoje pajutęs ryškų susiskirstymą tarp seniau ir pastarąjį dešimtmetį į šalį atvykusių lietuvių.

„Tie, kurie atvažiavo po Nepriklausomybės atkūrimo, vadinami „tarybukais”. Anksčiau emigravę – „dipukais”. Pastarieji prisimena šiaudinę Lietuvą ir liaudies dainas, todėl į mūsų koncertą atėjo „tarybukai”, – šypsojosi aktorius.

Jis pasakojo, kad buvo truputį neramu, kaip lietuviai priims Rusijos estrados žvaigždžių – Alos Pugačiovos ir Filipo Kirkorovo parodijas. Tačiau raudona suknele vilkinti ir raudona vėliava mojuojanti klaipėdiečių Ala Pugačiova buvo pasitikta plojimais.

Sudainavo himną

„Naujuosius lietuviai sutiko labai lietuviškai. Erdvioje salėje stovėjo valgiais ir gėrimais nukrauti didžiuliai stalai, ant kurių puikavosi „balta” mišrainė, suktiniai, užkandžiai, žodžiu, tradicinės lietuviškos vaišės. Žmonės atėjo išsipuošę, moterys vilkėjo vakarines sukneles, bet visi buvo atsipalaidavę, daug šoko ir linksminosi”, – pasakojo V.Balalis.

Naujuosius Lietuvos ir Amerikos laiku Parodijos teatro artistai sutiko be fejerverkų ir šampano.

Kai Klaipėdoje pokšėjo šampano kamščiai ir fejerverkai, aktoriai ruošėsi koncertui, o kai metai keitė metus Amerikoje, jie grimavosi kitam pasirodymui užkulisiuose.

„Gaila, bet Čikagos fejerverkų nematėme. Pasaulio lietuvių centras yra miesto pakraštyje, iki centro toli, todėl fejerverkų neįžiūrėsi”, – apgailestavo artistas.

V.Balalį nustebino, kad lygiai vidurnaktį visi lietuviai atsistoję sudainavo Lietuvos himną. Vėliau visi traukė ir tradicinę sukaktuvių dainą „Ilgiausių metų”.

Sutiko draugiškai

Į Ameriką aktoriai vežėsi dešimties parodijuojamų žvaigždžių kostiumus. Kas netilpo į lagaminus, kurie gali sverti tik 20 kilogramų, aktoriai apsivilko.

„Tikrai, tikrai, lėktuvu skridome su ekstravagantiškais, bet kokybiškais Kirkorovo ir Cicino parodijoms pagamintais batais, apsivilkome ir po porą marškinėlių, švarką. Už papildomą bagažo svorį būtų reikėję brangiai mokėti”, – pasakojo V.Jočys.

Klaipėdiečius aktorius stebino ir renginio organizatorių dėmesys jiems.

„Jei ne lietuviai Dainius ir Paulius, kažin ar Amerika mums būtų palikusi tokį didelį įspūdį. Jie priėmė mus savo namuose, aprodė žymiausias Čikagos vietas. Buvo įdomu pamatyti Čikagoje jau dvidešimt metų rodomą „Blue Man Group” pramoginę programą, paragauti įvairių šalių virtuvių patiekalų, pasižvalgyti į dangoraižius ir gigantišką miestą”, – pasakojo aktoriai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Gastrolėse JAV – dvejos Naujųjų sutiktuvės"

  1. Juozas Staputis

    Linkime daugiau lietuviams lietuvisku pramogu,o Dainiaus ir Pauliaus ismintis dar tobul4s

  2. kotryna

    GO DADDY GO!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.