Kol vieni slepia, kiti išduoda

Penktadienio susišaudymą narpliojantys pareigūnai, tirdami nusikaltimą, ne kažin kiek pasistūmėjo į priekį

Po penktadienį Tvirtovės alėjoje įvykusio jau ketvirto susišaudymo per mažiau nei tris mėnesius, Kauno teisėsaugininkai ir toliau laikosi tos pačios strategijos – kalbėdami apie įvykį dengiasi paslapties ar netgi nežinojimo šydu.

Jau užvakar buvo pranešta, kad netrukus po susišaudymo buvo sulaikytas ir įtariamasis. Kauno apygardos prokuratūros išplatintame pranešime informacija apie sučiuptą jaunuolį buvo itin skurdi: „Sulaikytas 23 metų asmuo, kuriam įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nužudymo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo.”

Neoficialiais duomenimis, teisėsaugininkų gniaužtuose atsidūrė jiems jau pažįstamas jaunuolis, kuris prieš kelerius metus neva pasipriešino ir sužalojo jį sulaikyti bandžiusį policijos pareigūną. Kiek vėliau buvo įrodyta, kad pastarasis šonkaulius susilaužė pats, netyčia krisdamas ant kišenėje turėto prožektoriaus.

„Jokių kitų žinių apie įvykį kol kas nėra. Naujų įtariamųjų nenustatyta ir nesulaikyta. Postūmio šiame tyrime, deja, nėra, – vakar toliau tvirtino Kauno apygardos prokuratūros atstovė ryšiams su spauda Zita Gaižauskienė. – Šiuo metu tiriamos įvairios versijos, bet sudaryta tyrimo grupė dar analizuoja, ar pastarasis įvykis gali būti siejamas, ar konkrečiai susijęs su ankstesniais panašiais incidentais Kaune.”

Paklausta, kam priklausė penktadienio vakarą susišaudymo vietoje buvusios transporto priemonės, Z.Gaižauskienė teigė negalinti atsakyti, mat tam neturinti prokurorų įgaliojimų: „Manau, kad kol kas tai yra ikiteisminį tyrimą atliekančių žmonių tyrimo objektas”. Tik kiek vėliau prokuratūros atstovė spaudai prasitarė, kad kelioninis „Fiat Ducato” markės mikroautobusas, šalia kurio aptiktas nušauto 21-rių metų Deivio Archipovo lavonas, niekaip nesusijęs su įvykdytu nusikaltimu. Tuo tarpu kalbėdami apie kulkų suvarpytą ketvirtosios kartos „Volkswagen Golf” markės automobilį ir greta stovėjusią senesnę tokios pačios markės mašiną, pareigūnai teprasitarė, kad pastarosios priklausė asmenims, dalyvavusiems įvykyje, tačiau nekomentavo, kuriam iš jų konkrečiai.

Kauno miesto apylinkės teismas prokuroro prašymą skirti suėmimą vienam mėnesiui patenkino iš dalies – įtariamąjį leido suimti dešimčiai parų. Jau vien šis faktas netiesiogiai byloja, kad teisėsaugininkų surinkti įrodymai dėl sučiupto vaikino kaltės yra ganėtinai skurdūs.

Vakar „Kauno dienos” kalbinta suimtojo motina negalėjo nuslėpti susijaudinimo ir ėmė braukti ašaras: „Mano sūnus jau tapatinamas su žudiku, esu apstulbinta ir smarkiai sukrėsta. Negaliu patikėti, kad šitaip galima elgtis su niekuo dėtu žmogumi, kuris laikomas suimtas vien dėl to, kad pareigūnai tikisi, jog išduos šito nusikaltimo vykdytojus.”

Moteris neslėpė, kad sūnus tikriausiai buvo pažįstamas su įvykyje nušautu D.Archipovu ir sunkiai sužeistu devyniolikmečiu Antanu Marma, tačiau pati sakė šių sūnaus bičiulių nemačiusi. Suimtas įtariamasis prieš kelerius metus baigė tą pačią Veršvų vidurinę mokyklą, kurios abiturientas šiuo metu yra A.Marma. Beje, kulkų suvarpytas „VW Golf” markės automobilis ir priklauso būtent teisėsaugininkų sučiuptam jaunuoliui, kuris penktadienio vakarą kartu su bičiuliais buvo užsukęs užkąsti į kebabų kioską. Netrukus jie buvo užklupti ir apšaudyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.