6 priežastys pasiduoti saldžiai pagundai

O taip, šokoladas! Norėtumėte pasmaguriauti gardžiaisiais tamsiaisiais kąsneliais? Pirmyn, juk negalite atsispirti!

Šokoladas atrodo tikra užgaida, bet jis yra naudingas širdžiai, odai ir smegenims, nekalbant apie gerą nuotaiką. Tad štai jums šešios skanutėlės priežastys, kodėl turėtumėte puoselėti saikingo šokolado vartojimo įprotį. Gardaus kramsnojimo!

Sveika širdžiai

Harvardo universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto mokslininkai pastaruoju metu atliko net 136 studijas apie kakavą – pagrindinę sudedamąją šokolado dalį. Šiais tyrimais patvirtinta, kad kakava iš tiesų naudinga širdies darbui. Ji aktyvina kraujotaką, sumažina kraujagyslių trombų riziką ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Reguliuoja kraujospūdį

Jei skundžiatės padidėjusiu kraujospūdžiu, šokoladas gali būti puikus išsigelbėjimas. Dar per vieną neseniai JAV atliktą studiją stebėti sergantieji hipertenzija. Tiems tyrimo dalyviams, kurie dvi savaites kasdien suvalgydavo po 100 gramų juodojo šokolado, kraujospūdis pastebimai nukrito. Be to, jų kraujyje sumažėjo cholesterolio. O dalyviai, valgę baltąjį šokoladą? Jokio poveikio (jame nėra kakavos).

100 gramų šokolado – visa plytelė, todėl šitiek suvalgius per dieną kito maisto energinę vertę reikėtų mažinti bent 400 kalorijų. Na, bet juk nebūtina sukrimsti visą plytelę, kad pajustumėte teigiamą šokolado poveikį! Kraujospūdį sureguliuoti padės ir mažesnis gabalėlis.

Pagalba raumenims

Šokoladinis pienas sustiprins po sunkios treniruotės. Viename universitete stebint geriausius dviratininkus įrodyta, kad gėrusieji šokoladinį pieną geriau atlikdavo nuovargio bei ištvermės pratimus nei tie, kurie troškulį malšindavo specialiai sportininkams skirtais gėrimais. Valio!

Rūpinasi oda

Vokiečių tyrinėtojai stebėjo 24 moteris, kurios kas dieną išgerdavo po pusę stiklinės kakavos. Po trijų mėnesių jų oda buvo glotnesnė, švelnesnė, mažiau sausa, nepleiskanojo ir ne taip greitai parausdavo apšviesta ultravioletinių spindulių. Mokslininkai mano, kad flavanoidai (kakavoje esantis elementas), kurie sugeria ultravioletinius spindulius, padeda apsaugoti ir skatina odos kraujotaką. Būtent todėl ji atrodo gražesnė.

Gerina smegenų darbą

Skamba per gerai, kad būtų tiesa, tačiau pastebima, kad šokoladas gerina atmintį, padeda ilgiau sukoncentruoti dėmesį, greitina reakciją ir skatina sugebėjimą spręsti problemas. Visa tai todėl, kad suvalgius šokolado į smegenis plūsta daugiau kraujo. Toks poveikis pastebėtas ir tyrimuose su jaunomis sveikomis moterimis, ir su senyvais žmonėmis.

Didina aistrą (galbūt)

Italų mokslininkai norėjo sužinoti, ar šokoladas iš tiesų yra afrodiziakas. 143 moterų apklausoje, kuri skelbta italų spaudoje, daugelis apklaustųjų, kas dieną valgiusių šokoladą, džiaugėsi aistringesniu ir aktyvesniu seksualiniu gyvenimu. Užsuksite į šokolado parduotuvę, ar ne? Neskubėkite. Šokolado mėgėjos buvo jaunesnės nei tos, kurios jam abejingos. Taigi iš tiesų seksualinio gyvenimo skirtumą lėmė amžius, o ne saldumynai. Tačiau, jei seksualiai nuteikia didelis šokoladinis triufelis su riešutiniu įdaru, ar verta kreipti dėmesį į mokslininkų išvadas?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.