Jauniausia šalies vyskupija pradėjo jubiliejinius metus

Šeimų šventė Saulės mieste sulaukė mero pažado, kad Šiauliuose bus pastatyta nauja bažnyčia ir kultūros centras

Trijų karalių dieną (bažnyčiose ji buvo švenčiama sausio 7-ąją, praėjusį sekmadienį) Šiauliuose lietus pylė kaip iš kibiro, tačiau žmonių veidai vis tiek švytėjo džiaugsmu. Šiaulių katedra, beveik tūkstantį vietų turintis „Saulės” kultūros ir kino centras buvo perpildyti. Į Šiaulius iš visos vyskupijos sugužėjo šeimos, ištroškusios pajausti ne materialių gėrybių skonį, o dvasinio gyvenimo pilnatvę.

Aukodamas šv. Mišias Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis per pamokslą priminė, kad septintoji vyskupijos Šeimų šventė – ne eilinė, kad ji yra pirmas didelis jubiliejinių metų renginys: vyskupija įžengė į dešimtuosius gyvavimo metus. 1997 metų gegužės 28 dieną vyskupiją įkūrė popiežius Jonas Paulius II. Vyskupas Bartulis pabrėžė popiežiaus Benedikto XVI rūpinimąsi šeimomis dabartiniame pasaulyje, kuriame, nepaisant didelės mokslo ir technikos pažangos, itin daug šeimų kenčia dėl įvairialypio materialinio ir dvasinio skurdo. Be to, per šv. Mišias buvo atnaujintas Santuokos sakramentas. Bartulis laimindamas šeimas palinkėjo kiekvienam Kristaus ramybės, kurios trokštame, kuri labai reikalinga, kad laimingi augtų vaikai, jausdami tėčio ir mamos meilę. „Jis užgimė tą naktį Betliejuje, kad nušluostytų mums ašaras. Kad galėtų šypsotis žmogus”, – sakė vyskupas.

„Saulės” kino centre visus tiesiog užbūrė Šiaulių dramos teatro režisierės Reginos Steponavičiūtės specialiai Šeimų šventei parengtas koncertas, kuriame dalyvavo Šiaulių krašto kolektyvai. Teatras parodė ištrauką iš Steponavičiūtės režisuoto spektaklio H. Fiheiredo „Ezopas”.

Šiaulių miesto meras Vytautas Juškus šventės dalyvius patikino, kad šiais metais duris atvers 7 tūkst. vietų kultūros ir pramogų centras, kuriame tikrai visiems užteks vietos, ir kad bus pradėta statyti nauja bažnyčia. Šis pažadas sulaukė garsių plojimų. Meras su nuoširdžiu džiaugsmu dėkojo Jo Ekscelencijai Bartuliui už prasmingus darbus Šiaulių krašte.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.