Latvija laukia sniego ir slidininkų

Kai šiemet sniego trūksta ir didžiuosiuose Europos slidinėjimo kurortuose, ir iš anksto į juos pirkti keliones rizikinga, daug paprasčiau pasidomėti slidinėjimu kaimyninėje Latvijoje. Pasiskambinai, jei yra sniego, važiuoji sau artimiausią savaitgalį.
Nebūkim pavydūs, bet Latvija tikrai turi daugiau nei mes puikiai įrengtų slidinėjimo trąsų ir poilsio kompleksų šalia jų.

Neseniai Latvijos turizmo agentūra kartu su Latvijos ambasada Lietuvoje mūsų šalies žurnalistus supažindino su Vidzemės (šiaurės rytų regiono), slidžių trasomis Madonos rajone, kurį jau yra atradę Lietuvos slidininkai ir žiemiškų pramogų mėgėjai.

Šis rajonas Latvijoje yra ne tik šalčiausias, bet ir sniegingiausias. Tai žiemos pramogų centras. Net 140 dienų per metus čia laikosi sniegas (Rygoje jo būna tik apie 100 dienų per metus).

Paaukštino Lido kalną

Madonos rajone yra net aštuonios pačios aukščiausios Latvijos kalvos: Gaizinkalnis, Mažasis Gaizinkalnis, Sirdskalnis, Abrienas, Kelenas ir kt. Nenusileidžia ir kitus kalnus prižiūrintys bei prie jų užeigas ir nakvynės namus slidininkams įkūrę savininkai. Pavyzdžiui, verslininkai, iš senos fermos statantys didžiulį maitinimo kompleksą bei viešbutį, šalia esantį Lido kalną šiemet paaukštino 10 metrų (sustūmė daugiau žemių). Tuo, žinoma, nepatenkinti Latvijos žalieji, mat dabar Lido kalnas tapo aukštesnis ir už Gaizinkalnį. Deja, Lido negali vadintis aukščiausiu kalnu, nes jo aukštis nėra natūralus. Vis tik slidininkams jis tapo aukštesnis…

„Lido” komplekso savininkai sakė, kad anksčiau jie nebuvo labai patrauklūs turistams iš Lietuvos, mat šie slidinėti mėgsta atvykti didelėmis kompanijomis, tad jiems reikia ir daugiau vietos nakvynei, o tokių sąlygų jie negalėję pasiūlyti. Tačiau jau šią žiemą, sausio pabaigoje, ketinama atidaryti netoli Gaizinkalnio ir šalia Lido kalno kylančio nemažo viešbučio pirmąjį aukštą. Vėliau ir kitus aukštus.

Kuo gundo Madona?

Madonos rajone aktyvaus žiemos poilsio paslaugas siūlo net 10 įmonių. Čia yra įrengta net 24 kalnų slidinėjimo trasos, 8 slidžių kroso trasos, 6 trasos čiuožti pripučiamais ratais, viena rogučių trasa, dvi čiuožyklos. Slides galima čia ir išsinuomoti.

Po slidinėjimo yra ką veikti slidininkų poilsio kompleksuose: yra įrengtų pirtelių, kavinių, biliardo stalų.

Lido kalne įrengta 5 kalnų slidinėjimo trasos (nusileidimo ilgis net 500 m), daugiau informacijos susidomėjusiems: www.lido.lv. Gaizinkalnyje – 3 kalnų slidinėjimo trasos (nusileidimo ilgis – 370 m), daugiau informacijos – www.gaizins.lv

Iš viso Madonos rajone yra 42 nakvynės vietos (iš viso – daugiau kaip 1000 vietų).

Rėkių kalne įrengtos 3 kalnų slidinėjimo trasos (nusileidimas – 380 m). Šalia apsistoti iškart gali net 100 žmonių. Pasak savininkų, dažni jų svečiai – turistai iš Lietuvos. Mėgsta šią vietovę ir skandinavai. Daugiau informacijos – www.rekukalns.lv

Šalia viešbučio – pirtelė. Ir ko gi daugiau reikia žiemiškų pramogų mėgėjams?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.