Lietuvos pažangą įgyvendinant Lisabonos strategiją Europos Komisija vertina gerai

Europos Komisija (EK) gerai vertina Lietuvos pažangą rengiant nacionalinės energetikos strategiją, gerinant transporto infrastruktūrą, modernizuojant pradinio išsilavinimo ir mokymo sistemą, taip pat pensijų, sveikatos apsaugos ir mokesčių reformas. EK pabrėžė, kad Lietuvos sukurta sistema dėl suinteresuotų pusių dalyvavimo vykdant Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo kontrolę galėtų būti naudingu pavyzdžiu kitoms Europos Sąjungos valstybėms narėms.

EK rekomendacijas dėl Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo programos išvadas aptarė Ūkio ministerijoje posėdžiavusi Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo programos rengimo ir įgyvendinimo priežiūros komisija.

EK rekomenduoja Lietuvai toliau stiprinti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros sistemą. Kvalifikuotos darbo jėgos pasiūlą rekomenduojama didinti gerinant teritorinį mobilumą ir skatinant mokymąsi visą gyvenimą, ypač įtraukiant vyresnio amžiaus darbuotojus. Be to, atkreipiamas dėmesys, kad įgyvendinant Lisabonos strategiją Lietuvai svarbu pasiekti makroekonominį stabilumą ir mažinti infliaciją, didinti tiesiogines užsienio investicijas, tobulinti verslo pradžios sąlygas, ugdyti verslumą, stiprinti profesinę sveikatą ir darbų saugą.

EK paskelbta metinė pažangos ataskaita yra pagrįsta valstybių narių nacionalinių Lisabonos strategijos įgyvendinimo programų įgyvendinimo 2006 m. ataskaitomis ir EK atlikta ES lygio reformų įgyvendinimo pagal Bendrijos Lisabonos programą pažangos apžvalga. Ataskaitoje pateiktos rekomendacijos šalims narėms bus pateiktos tvirtinti pavasario Europos Vadovų Taryboje. Kitą savaitę Lietuvos pozicija dėl rekomendacijų bus pristatyta Briuselyje – Ekonominės politikos komitete.

Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo programos rengimo ir įgyvendinimo priežiūros komisija taip pat aptarė programos atnaujinimą. Atsižvelgus į EK pateiktas rekomendacijas ir praėjusių metų patirtį nutarta peržiūrėti nacionalinės reformų programos priemones, ypatingą dėmesį skirti toms sritims, kurias akcentuoja EK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.