Vilniuje – naujas daugiabutis į Lietuvą grįžtantiems politiniams kaliniams ir tremtiniams

Į Lietuvą grįžtančių politinių kalinių ir tremtinių Vilniuje laukia naujas daugiabutis namas – metų pabaigoje Karaliaučiaus g. 15 baigtas statyti 80 butų penkiaaukštis. Prieš pat Naujuosius Metus šiame name išnuomoti butai 32 šeimoms. Šiuo metu rengiami dokumentai ir likusių butų nuomai.

Šis tremtiniams skirtas namas pastatytas Vilniaus miesto savivaldybei įgyvendinant politinių kalinių ir tremtinių bei jų šeimos narių sugrįžimo į Lietuvą ir jų aprūpinimo butais programą.

Namo statybos kaina – beveik 7,3 mln. litų, jo statybas finansavo valstybė. Dar 2,2 mln. litų šio namo inžinerinių tinklų statybos ir aplinkos tvarkymo darbams skyrė Savivaldybė.

Sostinėje tai jau trečias politiniams kaliniams ir tremtiniams pastatytas daugiabutis namas. Pernai Karaliaučiaus gatvėje duris atvėrė du nauji namai po 60 butų. Pastatyti namai padėjo žymiai sparčiau aprūpinti būstu jo laukiančius žmones.

Dauguma būsto laukiančių politinių kalinių ir tremtinių gyvena Rusijoje, Kazachstane, dalis – Ukrainoje, Latvijoje arba jau yra sugrįžę į Lietuvą. Vadovaujantis Vyriausybės nutarimu, visi grįžtantys politiniai kaliniai ir tremtiniai turės būti aprūpinti būstu iki 2007 metų pabaigos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.