Titulai – ispanui ir vokiečiui

Du įtakingi Italijos sporto leidiniai paskelbė 2006 metų geriausių Europos krepšininkų rinkimų rezultatus.

Nuo 1976 metų geriausią Europos metų krepšininką renkantis savaitinis Italijos krepšinio žurnalas „Superbasket” geriausiojo titulą atidavė ispanui Jorge Garbajosai, rungtyniaujančiam NBA Toronto „Raptors” klube.

29 metų ispanas yra vienas iš kandidatų į geriausio NBA metų naujoko titulą. Garbajosa 2006 metais laimėjo Ispanijos čempionatą su Malagos „Unicaja” ir tapo naudingiausiu finalo serijos žaidėju. Be to, jis tapo pasaulio čempionu ir debiutavo NBA pirmenybėse.

Rinkimuose Garbajosa įkandin savęs paliko Dirką Nowitzkį, Pau Gasolį, Tony Parkerį bei Theodorą Papalouką.

Garbajosa tapo 31-uoju rinkimų laureatu. Pernai geriausiu pripažintas Nowitzkis, užpernai – Gasolis. Keturis kartus geriausiais buvo išrinkti lietuviai: 1985 ir 1997 metais – Arvydas Sabonis, 1988-aisiais – Šarūnas Marčiulionis, 2003 metais – Šarūnas Jasikevičius.

Italijos dienraštis „La Gazzetta dello sport” geriausio Europos krepšininko titulą suteikė Nowitzki. Vokietis rinkimuose, kuriuose dalyvavo 91 respondentas iš 27 šalių, surinko 116 taškų. Antras liko Gasolis (79 taškai), trečias – Papaloukas (60). Iš Lietuvos krepšininkų rinkimuose buvo paminėtos tik Šarūno Jasikevičiaus (5) ir Žydrūno Ilgausko (2) pavardės.

Taip pat nuo 1976-ųjų rengiamuose rinkimuose Nowitzkis nugalėjo penktą kartą iš eilės. Tiek pat kartų, tačiau ne iš eilės, „La Gazzetta dello sport” geriausiu buvo išrinkusi kroatą Tony Kukočą. Dienraščio rinkimų nugalėtojų rekordininkas yra Arvydas Sabonis. Jis geriausiu Europoje buvo pripažintas 6 kartus.

Geriausia 2006-ųjų Europos krepšininke „La Gazzetta dello sport” išrinko rusę Marią Stepanovą. Ji surinko 52 balus ir aplenkė belgę Ann Wauters (37), kuri šiuose rinkimuose buvo nugalėjusi 2001, 2002, 2004 ir 2005 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.