Krepšinis: Gronskis paliko „Sakalus”

Po savaitės svarstymų Vilniaus „Sakalų” ekipos trenerio asistentas Arvydas Gronskis nutarė priimti Vilniaus „Lietuvos ryto” ekipos pasiūlymą

Vilniaus „Sakalų” ekipos vyriausiojo trenerio Lino Šalkaus asistentas Arvydas Gronskis po savaitę trukusių spekuliacijų perėjo į sostinės „Lietuvos ryto” ekipą. Apie tai, kad Gronskis pereina į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų komandą, pastarosios ekipos interneto tinklalapyje buvo paskelbta jau prieš Naujuosius metus, tačiau šią žinią paneigė ir „Sakalų” klubas, ir pats Gronskis, o nauji trenerio darbdaviai pareiškė, jog informacija buvo paskelbta skubotai ir Gronskis pas juos dar nedirba. Dar vakar rytą Gronskis dalyvavo „Sakalų” treniruotėje, o ekipos vyriausiasis treneris Linas Šalkus LŽ tvirtino, kad jo asistentas lieka komandoje: „Jis antradienį buvo mūsų ekipos treniruotėje, trečiadienį dalyvavo rytinėje treniruotėje, žadėjo ateiti ir ketvirtadienį.” Šalkus neslėpė žinąs, jog tarp Gronskio ir LKL čempionų vyksta derybos, tačiau tikėjosi, kad jo asistentas dar kurį laiką dirbs „Sakalų” ekipoje.

Vis dėlto Gronskis vakar dieną apsisprendė palikti „Sakalus” ir pereiti į „Lietuvos ryto” komandą. „Kalbėjau su klubo direktoriumi Jonu Vainausku, susitarėme, kad tapsiu komandos vyriausiojo trenerio Zmago Sagadino asistentu. Nuo šiol esu „Lietuvos ryto” ekipos narys”, – vakar LŽ sakė Gronskis, bet nepanoro atskleisti sutarties detalių.

Jau buvęs „Sakalų” treneris šiame sostinės klube pats su vieno sezono pertrauka (1989-1999 metų sezoną praleido Alytaus „Alitoje”) rungtyniavo nuo 1994 iki 2001 metų, vėliau dirbo vyriausiojo trenerio asistentu.

Prieš Kalėdas į LKL čempionų ekipą perėjo ir „Sakalų” lyderis 18-metis 193 cm ūgio gynėjas Martynas Gecevičius. Šalkus tvirtino nežinąs, kuo pakeis sparnus į kitą sostinės ekipą pakėlusius „Sakalų” narius: „Lietuvoje daug gerų trenerių, ieškosime ir ką nors rasime. Kuo kompensuosime Martyno netektį, taip pat dar nežinau”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.