Dalis kauniečių šventė tamsoje

Elektrikai tik vakar likvidavo per Lietuvą praūžusios vėtros padarinius

Paskutinės praėjusių metų akimirkos kai kuriems kauniečiams ir Kauno rajono gyventojams paliko slogių prisiminimų, nes naujametė naktis paskendo tamsoje. Tūkstančiai žmonių neturėjo elektros po kelias valandas.

Naujųjų sutikimas buvo sugadintas

Romainiuose gyvenantis Juozas Jalinčius pasakojo, kad elektra dingo gruodžio 31-osios vakare. „Tai atsitiko apie 19.30 val. Paskambinau į informacinę tarnybą 118, gavau elektros tinklų bendrovės VST avarinės tarnybos telefoną. Juo nuolat skambinau iki 21.15 val., tačiau telefonas būdavo užimtas. Vėliau gavau dar vieną elektros tinklų numerį, tačiau juo paskambinus išgirdau balsą, kad „dėl techninių kliūčių sujungti neįmanoma”. Man tai sunkiai suvokiama. O jeigu nutiktų nelaimė, aukštos įtampos laidas ant žemės nukristų?” – stebėjosi J.Jalinčius.

Jis skundėsi, kad naujametė šventė buvo sugadinta. „Anūkai išvažiavo namo, o aš nuėjau miegoti – o ką daugiau veikti tamsoje? Net ir valgio negalėjome pasiruošti, nes višta orkaitėje užstrigo”, – pasakojo vyriškis.

J.Jalinčius vėliau kreipėsi į VST. „Man paaiškino, kad kaip trečios kategorijos vartotojui elektros tiekimą turi atnaujinti tik per 48 valandas. Kad nereikėtų taip ilgai laukti, pasiūlė įsivesti dar vieną kabelį, bet už tai reikėtų mokėti”, – sakė kaunietis.

Garliavos gyventojai pasakojo elektros netekę truputį po vidurnakčio. „Prieš pat Naujuosius išėjome į lauką žiūrėti fejerverkų. Kai grįžome į vidų, elektros jau nebuvo. Dėl to nutrūko ir šildymas. Kas beliko – užsidegėme žvakes, tačiau Kiaulės metai prasidėjo didžiausia įmanoma kiaulyste”, – pasakojo Garliavoje Naujuosius sutikusi kaunietė. Anot jos, elektra atsirado apie 2 val.

Vėjas vertė stulpus, traukė laidus

VST pranešė, kad dėl stipraus vėjo visoje Lietuvoje griūdami medžiai nutraukinėjo laidus, lūžo vėjo neatlaikiusios oro linijų atramos. Ir vakar elektrikai gavo pranešimų apie nutrauktus laidus, atsijungusias transformatorių pastotes ir be elektros likusius klientus.

Elektros energiją tiekiančios bendrovės VST Kauno skyriaus viršininkas Saulius Alekna teigė, kad nuo blogų oro sąlygų labiausiai nukentėjo Kauno rajono elektros tinklai.

Anot VST, savaitgalį dėl blogo oro ir stipraus vėjo Kauno rajone (Noreikiškėse, Vilijampolėje, Garliavoje, Sitkūnuose, Lekėčiuose) buvo užfiksuota 12 gedimų 10 kV įtampos įrenginiuose. Dėl šių gedimų skirtingu laiku be elektros energijos buvo likę apie 3000 akcinės bendrovės VST klientų.

Naujų metų naktį dėl automobiliu numuštos atramos Lekėčiuose (Šakių rajone) beveik 700 klientų neturėjo elektros energijos.

Vakar Kauno rajone elektros energijos tiekimas sutriko maždaug 250 elektros energijos klientų, užfiksuota 30 gedimų žemos (t.y. 0,4 kV) įtampos įrenginiuose ir 4 gedimai 10 kV įtampos įrenginiuose.

„Vakar 13 val. elektros dar neturėjo dalis Sitkūnų, Sargėnų ir Vilkijos gyventojų.

Sausio 1 d. nuo 23.10 val. dėl daugkartinių gedimų „Lietuvos energijos” perdavimo tinkle laikini elektros energijos tiekimo sutrikimai buvo užfiksuoti Palangoje ir Šventojoje. Dėl šių gedimų skirtingu laiku be elektros energijos buvo likę maždaug 1425 akcinės bendrovės VST klientai. Vakar ryte elektros energija buvo tiekiama visiems gyventojams.

Prašo supratingumo

Gyventojai ne pirmą kartą pastebi, kad sunku prisiskambinti į VST dispečerinę. Bendrovės Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė Rasa Kruopaitė sakė, kad budintis dispečeris ne tik registruoja gedimus, bet ir klientui suteikia visapusišką informaciją apie elektros energijos tiekimo sutrikimą.

„Pasitaiko atvejų, kai įvykus rimtesniam gedimui be elektros lieka ne vienas tūkstantis bendrovės klientų. Tuomet į dispečerines pasipila skambučiai. Dispečeriai ne visuomet pajėgia operatyviai atsiliepti į visus skambučius. Bendrovė tikisi iš klientų tolerancijos ir labai prašo neprisiskambinus į dispečerinę pabandyti tai padaryti dar kartą”, – sakė R.Kruopaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.