Rushas trokšta titulų

Į Vilnių atvykęs naujas „Lietuvos ryto” ekipos legionierius Kareemas Rushas iš JAV tikisi komandai padėti iškovoti titulų

Naujas Vilniaus „Lietuvos ryto” legionierius amerikietis Kareemas Rushas viliasi, kad po pusės metų, praleistų Lietuvoje, sugrįš į NBA lygą.

Treniruočių nebijo

26 metų 198 cm ūgio puolėjas, sostinės ekipoje pakeitęs treniruotis nenorėjusį ir dėl to atleistą Andre Emmettą, pastaruosius ketverius metus rungtyniavo NBA. 2005-ųjų kovą K.Rushas patyrė sunkią kelio traumą. Dėl to krepšininkas į aikštelę grįžo tik po pusės metų, tačiau įsitvirtinti NBA jam nepavyko. Puolėjui teko palikti Šarlotės „Bobcats”, o vėliau ir Sietlo „SuperSonics” komandą. „Bobcats” klubo vadovai aiškina, kad K.Rushas buvo atleistas dėl netinkamo požiūrio į darbą, bet pats žaidėjas tai vadina nesusipratimu ir tvirtina tik pavėlavęs į treniruočių stovyklą. „Apie „Lietuvos ryto” vyriausiąjį trenerį Zmago Sagadiną esu girdėjęs, tačiau sunkių treniruočių nebijau. Esu pasirengęs kibti į darbą”, – atvykęs į Lietuvą pareiškė amerikietis.

K.Rushas viliasi, kad atstovaudamas Vilniaus klubui jis ras savo vietą aikštelėje ir padės sostinės ekipai iškovoti titulų.

– Kodėl nusprendėte pasirinkti „Lietuvos ryto” pasiūlymą?

– Pasinaudojau galimybe išbandyti savo jėgas naujoje komandoje, kuri yra labai pajėgi ir turi puikius vadovus. Noriu kuo greičiau pradėti žaisti „Lietuvos ryto” ekipoje. Man tai – geriausias pasirinkimas.

– Ką žinote apie Lietuvą?

– Nedaug ką. Turiu keletą draugų iš Lietuvos. Tai Linas Kleiza ir keli kiti vaikinai. Žinau, kad jūsų šalis yra nuostabi, kad turite senas krepšinio tradicijas. Noriu tai pamatyti savo akimis ir tapti jų dalimi.

– Iš Šarlotės „Bobcats” buvote atleistas neva dėl netinkamo požiūrio į darbą. Ką ekipos vadovai turėjo omenyje?

– Tai buvo nesusipratimas. Šiek tiek pavėlavau atvykti į komandos treniruočių stovyklą ir buvau paskelbtas tinginiu, nors iš tiesų sunkiai dirbu ir daug treniruojuosi. Noriu tobulėti, todėl treniruotis tikrai nevengiu.

– Turbūt teko girdėti, jog „Lietuvos ryto” strategas Z.Sagadinas yra tvirto charakterio ir mėgsta labai ilgas treniruotes?

– Didžiuojuosi, kad turėsiu galimybę dirbti su tokiu treneriu ir sportuoti du sykius per dieną. JAV treniruotės vyksta kitaip – tik kartą per dieną. Tačiau pratybų nesibaiminu. Esu pasirengęs treniruotis tiek, kiek reikės. Noriu žaisti labai gerai.

Geriausias pasiūlymas – iš Vilniaus

– Kodėl šį sezoną jums nepavyko įsitvirtinti nė vienoje NBA ekipoje?

– 2005 metų kovą buvau patyręs sunkią kojos traumą, tad ir į aikštelę grįžau labai sunkiai. Tas laikas man buvo nelengvas, todėl noriu kuo greičiau įrodyti, kad galiu rungtyniauti taip kaip iki traumos. Galėjau likti NBA ir laukti, kol kas nors pasiūlys sutartį, tačiau trokštu žaisti. Tam ir atvykau į Europą. Mano tikslas tebėra NBA, todėl atsiradus galimybei sugrįžti tikrai nedvejosiu. NBA rungtyniavau keturis sezonus. Noriu ten grįžti.

– Ką darėte keletą pastarųjų mėnesių?

– Sportavau individualiai. Norėjau būti pasirengęs visu šimtu procentų, jei sulaukčiau kokios nors komandos siūlymo. Dabar jaučiuosi atsigavęs ir psichologiškai, ir fiziškai. Esu pasirengęs dirbti.

– Ar prieš atvykdamas į Vilnių buvote gavęs daugiau pasiūlymų?

– Taip, turėjau keletą pasiūlymų iš NBA ir Eurolygos komandų, tačiau geriausias buvo iš Vilniaus, o mano sprendimą lėmė geras „Lietuvos ryto” ekipos vardas.

– Kokie jūsų tikslai Vilniuje?

– Stengsiuosi tapti komandos dalimi ir prisidėti prie jos pergalių. Žinau, kad „Lietuvos rytas” buvo puikus klubas dar prieš man atvykstant. Noriu įsilieti į ekipą ir padėti jai iškovoti trokštamus titulus.

– Kokios stipriosios jūsų žaidimo vietos?

– Esu metikas, mėgstu pelnyti taškus, tačiau visada laikausi žaidimo plano ir stengiuosi rungtyniauti taip, kad komanda iškovotų pergalę. Esu laimingas būdamas aikštėje ir galėdamas padėti saviškiams.

– Tai bus pirmas jūsų sezonas Europoje. Kaip manote, ar nebus sunku prisitaikyti prie europietiško krepšinio?

– Žinau, jog krepšinis JAV ir Europoje šiek tiek skiriasi, tačiau norint iškovoti pergalę visur reikia pelnyti taškų. Pulti varžovų krepšį moku, todėl darysiu viską, kad mano komanda laimėtų.

– Į Lietuvą atvykote antrą Kalėdų dieną…

– Taip, sunku buvo palikti dukterį per šventes, tačiau esu profesionalus žaidėjas, toks mano darbas. Tikiuosi, netrukus ji galės atvykti į Lietuvą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.