Iversonas: „Noriu bėgti, bėgti, bėgti…”

NBA per pastaruosius mėnesius labiausiai sukrėtė mainai tarp Denverio „Nuggets” ir Filadelfijos „76ers” klubų, per kuriuos į Denverį persikėlė vienas garsiausių stipriausios pasaulio lygos krepšininkų – Allenas Iversonas

Likus kelioms dienoms iki Kalėdų pasaulį apskriejo sensacinga žinia iš NBA. Aikštingu charakteriu garsėjantis vienas geriausių pastarųjų metų krepšininkų Allenas Iversonas iš Filadelfijos „76ers” klubo, kuriame rungtyniavo nuo pat karjeros NBA pradžios, išvyko į Denverio „Nuggets”, kuriame antrą sezoną rungtyniauja lietuvis Linas Kleiza. Mainais už žvaigždę „Nuggets” Filadelfijos ekipai, šį sezoną žaidžiančiai prasčiausiai visoje NBA, atidavė įžaidėją Andre Millerį, puolėją Joe Smithą ir perleido du šaukimus 2007 metų NBA naujokų biržoje.

Aikštingu charakteriu garsėjantis A.Iversonas jau anksčiau kėlė sunkumų „76ers” vadovams, o šiemet, sužaidęs vos 15 rungtynių, pasiprašė būti iškeičiamas. Komandos vadovai jo prašymą išpildė per 2 savaites.

Visapusė nauda

A.Iversono atvykimas į Denverį reiškia, kad dabar „Nuggets” turi du rezultatyviausius šio sezono NBA krepšininkus. Carmelo Anthony per vienerias rungtynes vidutiniškai pelno po 31,6 taško, A.Iversonas – po 31,2 taško. Tiesa, neseniai per mačą su Niujorko „Knicks” į muštynes įsivėlęs C.Anthony buvo diskvalifikuotas 15-ai rungtynių. Buvęs „Nuggets” įžaidėjas A.Milleris šį sezoną vidutiniškai pelno po 13 taškų ir atlieka net 9,1 rezultatyvaus perdavimo. Tuo tarpu J.Smithas savo komandai pelnydavo tik po 5,1 taško.

A.Iversono įsigijimas „Nuggets” naudos atnešė dar prieš jam išbėgant į aikštelę su Denverio komandos apranga. 170 JAV dolerių kainuojantys krepšininko marškinėliai Denveryje tapo bene populiariausia Kalėdų dovana. Praėjusį sezoną už Atlanto daugiau nei A.Iversono marškinėlių buvo parduota tik marškinėlių su Dwyane’o Wade’o, LeBrono Jameso ir Kobe Bryanto pavardėmis. Be to, pasklidus žiniai apie A.Iversono atvykimą per 30 min. „Nuggets” pardavė 700 abonementų į namų rungtynes, akimirksniu buvo išgraibstyti visi bilietai į artimiausius „Nuggets” mačus.

Kaip seksis Denverio ekipai rungtyniauti turint dvi žvaigždes, nuspėti kol kas sunku, tačiau lažybų bendrovė pinnaclesports.com statymų už tai, kad „Nuggets” šį sezoną taps NBA čempionais, koeficientą skubiai sumažino nuo 1:50 iki 1:18.

Žaidimo stilius patinka

Per pirmą mačą Denverio komandoje A.Iversonas jautėsi keistai. „Lyg eičiau žaisti pirmų rungtynių per visą savo karjerą”, – šypsojosi krepšinio žvaigždė. Per rungtynes su Sakramento „Kings” gynėjas pelnė 22 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, tačiau jo naujoji komanda pralaimėjo 96:101. Per antrą mačą viskas baigėsi geriau. A.Iversonas pelnė 28 taškus, atliko 13 rezultatyvių perdavimų, o jo ekipa šventė pergalę prieš Bostono „Celtics” rezultatu 116:105. Tuo „Nuggets” naujokas, be abejo, buvo labai patenkintas.

„Noriu parodyti naujiesiems komandos draugams, kad per kiekvienas rungtynes žaisiu taip, tarsi tai būtų paskutinis mačas per mano karjerą, – kalbėjo krepšininkas. – Aikštėje atiduodu visas jėgas, kad ir kokia būtų padėtis, rungtynių svarba. Tikiu, kad visi tai įvertins”.

A.Iversonas tikina, kad „Nuggets” žaidimas jam labai patinka, nes Denveryje remiamasi greičiu. „Noriu žaisti kuo greitesnį krepšinį, toks stilius man labiausiai patinka, – kalbėjo gynėjas. – Kai žaidi greitai, viskas tampa paprasčiau, reikia mažiau pulti prieš sutankintą gynybą. Treneris nori, kad kuo daugiau taškų pelnytume po greitų atakų atlikdami metimus iš po krepšio. Man toks žaidimas labai patinka, visada norėjau taip žaisti”.

Gynėjas teigia, kad negali sulaukti akimirkos, kai išbėgs į aikštę kartu su C.Anthony. Tiesa, daug kas tvirtina, jog dviem žvaigždėms vietos aikštėje gali pasirodyti per maža.

„Neigiamas požiūris yra geriausias dalykas pasaulyje, – kiek netikėtą nuomonę apie tai turi A.Iversonas. – Neigiami dalykai geriau parduodami. Kas nori matyti, kaip kažkas kažką daro gerai? Žmonės visada labiau kreipia dėmesį į blogus dalykus. Man tai yra iššūkis, įdomu būti tokioje padėtyje. Turiu progą įrodyti, kad kritikai yra neteisūs”.

23 rezultatyvūs perdavimai per 2 rungtynes yra puikus rezultatas net ir tokio lygio žvaigždei. Daug kas A.Iversoną po debiuto „Nuggets” komandoje net palygino su Fynikso „Suns” greituoju įžaidėju Steve’u Nashu.

„Ne, aš nesu S.Nashas. Jis yra jis, o A.Iversonas yra A.Iversonas, – sakė Denverio komandos gynėjas. – Aš galiu būti tik savimi, tokio, koks esu, ir reikėjo „Nuggets” ekipai. Žaisiu taip, kaip moku, esu įpratęs, ir darysiu viską, kad iškovotume kuo daugiau pergalių. Žaidimas Denveryje yra naujas mano karjeros puslapis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.