Sprukęs kontrabandininkas tikėjosi pasislėpti pasieniečio namuose

Kurioziškai baigėsi įtariamo cigarečių kontrabandininko, kurio automobilio padangas sušaudė jį stabdęs pasienietis, gaudynės pasienyje su Rusija. Iš važiuojančio automobilio iššokęs ir nuo jį persekiojusių Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų sprukęs vairuotojas įbėgo į… Pagėgių užkardos pasieniečio namus ir pasiprašė paslepiamas.

Šeštadienį Pagėgių savivaldybės Kucų kaimo ribose, apie kilometrą nuo Nemuno, kuriuo eina Lietuvos ir Rusijos siena, jos kontrolės priemonėmis buvo užfiksuotas įtartinas automobilis. Į nurodytą vietą visureigiu išvyko pasieniečių ekipažas. Netrukus tamsoje privažiavę pasieniečiai čia pamatė stovintį „Audi 100 Avant” be šviesų.

Prie automobilio priėjus vienam pasieniečiui, „Audi” šoko iš vietos tiesiai ant VSAT pareigūno, tačiau šis spėjo atšokti į šalį ir tuoj pat išsitraukė tarnybinį pistoletą. Į ant jo užvažiuoti taikiusio automobilio priekinį ratą keleivio pusėje pasienietis spėjo paleisti 4 taiklius šūvius.

„Audi” vairuotojas nesustojo ir nulėkė link Šilgalių kaimo. Kuomet pasieniečių visureigio su garso ir šviesos signalais apie 4 kilometrus persekiotas bėglys įvažiavo į šį kaimą, iš peršautos „Audi” padangos jau virto dūmų kamuoliai.

Šilgaliuose vairuotojas sumažino greitį ir pareigūnų akivaizdoje, tarsi kaskadininkas iššokęs iš važiuojančio automobilio, spruko į tamsą. Nevaldomas automobilis po kelių akimirkų trenkėsi į šiukšlių konteinerį.

Nubėgęs kelis šimtus metrų ir baimindamasis jį persekiojusių ir Šilgaliuose ieškančių pasieniečių, „Audi” vairuotojas įpuolė į pirmą pasitaikiusį namą, kurio laukujos buvo neužrakintos. Ten buvusių žmonių bėglys ėmė maldauti pagalbos, liepė skubiai išjungti visas šviesas ir dramatišku tonu pasiskundė, kad jį užpuolę pasieniečiai sušaudė automobilį, kad jam esą kilo pavojus.

Buto šeimininką, civiliais drabužiais vilkintį Pagėgių užkardos pasienietį, kuris ilsėjosi žiūrėdamas televizorių, nustebino šis nelauktas svečias. Pareigūnas iškart mobiliuoju telefonu paskambino budintiems kolegoms ir sužinojo, kas jį galėjo ką tik aplankyti.

Kai po kelių minučių į pareigūno namus atskubėjo „Audi” vairuotoją persekioję kolegos, bėglys lygintuvo laidu surištomis rankomis gulėjo ant grindų prispaustas pareigūno.

Netrukus paaiškėjo ir priežastis, kodėl devyniolikmetis pagėgiškis spruko nuo pasieniečių. Jo vairuotame automobilyje VSAT pareigūnai aptiko 10 tūkstančių pakelių cigarečių „Saint George Lights” su rusiškomis banderolėmis.

Sulaikytajam Pagėgių policijoje buvo nustatytas 1,72 promilės girtumas. Pagėgių užkardoje dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pradėta administracinės bylos teisena.

Automobilis ir cigaretės saugomi Pagėgių rinktinėje.

Dėl šio įvykio tyrimą atlieka ir Pagėgių policija, kuriai perduotas vairuotojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Sprukęs kontrabandininkas tikėjosi pasislėpti pasieniečio namuose"

  1. ss

    na ir zioplys ar girtiems kotra varyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.