Tostas už Naujuosius Eliziejaus laukuose

Palydėti Šuns metų kauniečiai vyks į kalnus, egzotiškas šalis, su šeimomis linksminsis miške

Netrukus pasitiksime Naujuosius metus. Linkėsime vieni kitiems gerų ateinančių metų, tikėsimės, kad jie bus dosnesni ir laimingesni. Sakoma, kaip sutiksi Naujuosius metus, tokie jie ir bus. Kiekvienas norime patirti kuo įsimintinesnių įspūdžių, tačiau nuo pačių išradingumo priklauso, ar sukursime sau šventę.

Kelionei taupė iš anksto

Kauniečių pedagogės Vidos ir verslininko Algimanto Prūsevičių šeima nutarė dvylika laikrodžio dūžių pasitinkant 2007-uosius išklausyti Paryžiuje. Trijų asmenų šeima kelionę į Prancūzijos sostinę pasirinko neatsitiktinai: ten gyvena draugai, be to, jų penkiolikametei dukrai pirmoji pažintis su meilės miestu bus puiki dovana. „Per Naujuosius metus namuose sėdėti nesinori, to niekada nedarome. Važiuojame arba į kalnus, arba pasirenkame kokią nors Europos šalį. Naujųjų metų kelionei taupome ne vieną mėnesį, daug ko atsisakome, bet patirti įspūdžiai atsiperka su kaupu”, – sakė šeimos galva Algimantas. Tėvams ir dukrai už kelionę teks pakloti po 1300 litų, dar maždaug pusę šios sumos, kaip juokauja Prūsevičiai, reikės turėti kišenėje.

Norinčiųjų per Naujuosius aplankyti Paryžių netrūksta. Pasak agentūros „Kauno grūda” vadybininkės Giedrės Kriščialiūnės, per aštuonias dienas keliautojai pamatys ne tik Paryžiaus įžymybes, bet ir susipažins su apylinkėmis, romantiškoje aplinkoje – Eliziejaus laukuose ar prie Triumfo arkos – už Naujuosius pakels šampano taures. Keliautojams patogu tai, kad visas aštuonias dienas jie nakvos viešbučiuose.

Populiarios ir naujametės kelionės į Taliną, Rygą, kur irgi bus galima stebėti naujamečius fejerverkus. Tokias dviejų dienų keliones, pasak vadybininkės, ypač mėgsta jaunimas, daugiausia studentai.

Jaunavedžiai Justė ir Sigitas Blaževičiai pasirinko romantišką kruizinę penkių dienų kelionę Baltijos jūra. Pramogos ir linksmybės laive, naujametis šampanas Helsinkyje – tai jaunai porai atrodo labai patrauklu.

Romantiška naktis Alpėse

Kelionės į Laplandiją bene pačios populiariausios tarp šeimų, turinčių mažų vaikų. Į Kalėdų Senelio šalį „Kauno grūda” per šį kalėdinį-naujametį sezoną išlydės keturis turistų autobusus. „Nors šiemet trūksta sniego ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, lietuviai mielai renkasi keliones į kalnus, – sako G.Kriščialiūnė. – Tiesa, norinčiųjų paslidinėti ir pakvėpuoti tyru kalnų oru pernai buvo daugiau, bet ir šiemet nestinga vykstančiųjų į Slovakijos Tatrus ar Austrijos Alpes”.

Tai, kad vis daugiau žmonių išgali išvykti ir į tolimas egzotines šalis, byloja apie gerėjantį gyvenimo lygį. Kaip teigė G.Kriščialiūnė, nestinga norinčiųjų aplankyti tokias tolimas šalis kaip Gvatemala, Šri Lanka, Meksika, Kuba, Peru, Bolivija ir kitas. „Didysis turas po Vidurio Ameriką” tarp lietuvių tampa vis populiaresnis, nors už keliones tenka sumokėti po 12 tūkstančių litų ir daugiau”, – sakė pašnekovė.

„Žmonės keliauja vis tolimesniais maršrutais, ieško romantikos ne tik Europoje, bet ir Azijoje, Afrikoje, Pietų Amerikoje”, – teigė ir kelionių agentūros „Kauno Piligrimas” direktorius Juozas Pėkis. Pasak jo, palyginti su praėjusiais metais, keliautojų daugėja, žmonės pasirengę mokėti daugiau, kad tik visos kelionių dienos būtų su nakvynėmis, turistai galėtų apsistoti geresniuose viešbučiuose.

Karnavalinis šokis prie laužo

Prieš Naujuosius metus su „Kauno Piligrimo” kelialapiais nemažai žmonių išskrido į Egiptą, buvo norinčiųjų aplankyti Meksiką. „Nuolaidas taikome ne tik vaikams, bet ir šeimoms, norime jas paskatinti keliauti, – sako pašnekovas. – Po Naujųjų metų Lietuvos gyventojams siūlysime aplankyti Braziliją, o vasario mėnesį kviesime pabuvoti garsiajame Rio de Žaneiro karnavale. Manome, kad norinčiųjų patirti tokių įspūdžių tikrai atsiras”.

Naujųjų metų sutikimas bus ne mažiau romantiškas, jei sutiksime juos gerų draugų būryje, o sėdėjimą prie televizoriaus ar prie vaišių stalo iškeisime į ką nors romantiškesnio. „Nieko nėra nuostabesnio, kaip per Naujuosius metus miške pasipuošti eglutę, uždegti laužą, ant jo išsivirti karšto vyno, – rašo skaitytoja Vanda Cibulskienė. – Apsirengiame karnavaliniais drabužiais, šokame ir dainuojame. Šiemet, nors ir labai trūksta sniego, irgi tikimės nenusižengti tradicijai. Ypač tokios naujametės šventės miške laukia mūsų vaikai”.

Paskutinę šių metų dieną į teatrus ir koncertų sales kvies koncertai, žmonių netrūks kavinėse ir restoranuose. Kiekvienas linksminsis, kaip sugeba, priklausomai nuo to, kokie poreikiai ir kiek leidžia kišenė. Svarbu, kad neprarastume saiko ir kad pirmoji Naujųjų metų diena išauštų viltinga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.