Dalis nekilnojamojo turto mokesčio sostinėje galės būti skirta bendruomenės reikmėms

Sostinės nekilnojamojo turto savininkai, privalomai mokantys nekilnojamojo turto mokestį, papildomą 0,1 proc. turto mokestinės vertės mokesčio dalį gali mokėti laisvanoriškai ir skirti savo bendruomenės reikmėms. Vilniaus miesto tarybos kolegija šiandien pritarė šio papildomo mokesčio tarifo taikymo, paskirstymo ir panaudojimo tvarkai.

Šiemet Vilniaus miesto tarybos sprendimu juridiniams ir fiziniams asmenims nustatytas 0,8 proc. nekilnojamojo turto mokestis mokamas privalomai ir patenka į miesto biudžetą, o 0,1 proc. mokamas savanoriškai, dėl šios mokesčio dalies mokesčio mokėtojams susitarus su seniūnijų tarybomis, gyvenamosios vietovės bendruomenėmis.

Parengtos tvarkos tikslas yra nustatyti nekilnojamojo turto mokesčio mokėtojo ir seniūnijos tarybos, gyvenamosios vietovės bendruomenės susitarimo formą: iš mokesčio mokėtojo pusės – dėl 0,9 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifo sumokėjimo, o iš bendruomenės pusės – dėl 0,1 proc. dalies panaudojimo, taip pat koordinuoti Savivaldybės veiksmus dėl šių lėšų apskaitos, paskirstymo bei tikslinio panaudojimo kontrolės.

Sprendimą dėl 0,1 proc. papildomo mokesčio tarifo mokėjimo bei šios mokesčio dalies skyrimo konkrečiai gyvenamosios vietovės bendruomenei ir konkrečiam tikslui priims mokesčio mokėtojas, savo apsisprendimą patvirtindamas nustatytos formos deklaracija-susitarimu.

Papildoma mokesčio dalis galės būti skirta bendruomenės socialiniams, kultūriniams, sporto projektams įgyvendinti. Taip siekiama skatinti bendruomenių ir verslo atstovų bendradarbiavimą, formuoti verslo socialinę atsakomybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.