Atgavo sąmonę Kalėdų dieną

Iš ketvirto aukšto nukritusi mergina jau prabudo iš komos

Daugiau nei savaitę ištikta komos išbuvusi aštuoniolikmetė Vitalija Rymanova per Kalėdas atgavo sąmonę. Šiaulių apskrities ligoninėje iš Reanimacijos skyriaus mergina perkelta į Traumatologijos skyrių.

Į ligoninę V.Rymanova buvo atvežta patyrusi daug sunkių sužalojimų, ištikta komos. Šiaulių medikai kovojo dėl jos gyvybės. Merginos sveikatos būklė per pastarąsias dienas pastebimai pagerėjo: ji sąmoninga, bendrauja, kalba. Vakar ji tvirtino norinti namo. Po kai kurių specialistų konsultacijų šiomis dienomis bus sprendžiama, kur toliau V.Rymanovą gydyti. Jei paaiškės, kad reikalingas tik slaugymas ir priežiūra, gali būti, kad mergina bus perkelta į Akmenės ligoninę. Šiuo metu Šiaulių ligoninės Traumatologijos skyrius yra rekonstruojamas, vyksta remontas, todėl žymiai sumažintas lovų skaičius.

Kaip jau rašėme, V.Rymanova iššoko iš motinos buto, esančio ketvirtajame aukšte, balkono. Nukritusi ant betoninių plytelių mergina patyrė galvos traumą, vidaus organų sužalojimus, ją ištiko koma. Teigiama, kad Vitalija bandė nusižudyti. Tai buvo jau ne pirmasis bandymas tai padaryti.

Ji su jaunesne seserimi Sandra prieš 10 metų iš Šiaulių vaikų globos namų „Šaltinis” buvo atiduotos globėjams amerikiečiams ir išvežtos į JAV. Išėjusi iš įkalinimo įstaigos mergaičių motina G.Kareivienė ėmė ieškoti dukterų. Amerikiečiai globėjai prieš pusantrų metų mergaites išsiuntė į Lietuvą. Parvežtos seserys patyrė šoką, gimtinėje nepritapo. Vyresniąją Vitaliją kamavo depresija.

Manoma, kad Vitalija mėgino nusižudyti, nes neįstengė prisitaikyti prie kardinaliai pasikeitusių sąlygų. Ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo atlieka Akmenės rajono policijos komisariatas. Policijos pareigūnai merginą žada apklausti, kai tai leis jos sveikatos būklė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.