Šventinę naktį taksi užteks tik laimingiesiems

Sutikus Naujuosius daugelis kauniečių namo grįžti galės ir visuomeniniu transportu

Daugeliui kauniečių Kalėdų švenčių metu taip ir nepavyko išsikviesti taksi. Laimingiausi automobilio sulaukdavo per valandą. Naujųjų metų naktį kauniečiams pasiekti namus padės visuomeninis transportas.

Pagalba mikrorajonų gyventojams

Naujųjų metų naktį – nuo gruodžio 31 d. 22 val. iki 2007 m. sausio 1 d. 6 val. – kursuos 38-ojo bei 45-ojo maršrutų autobusai ir 1-ojo, 5-ojo, 11-ojo, 13-ojo bei 15-ojo maršrutų troleibusai. Minėti autobusai kursuos kas pusvalandį. Panašiu intervalu keleivius veš ir troleibusai.

Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras sakė, kad maršrutai parinkti pagal praėjusius metus. „Tada taip pat kursavo tie patys autobusai ir troleibusai. Jie parinkti taip, kad būtų įmanomas susisiekimas tarp didžiausių mikrorajonų”, – sakė jis.

Pasak P.Kero, pernai naujametę naktį troleibusais važiavo daug keleivių. Jų kur kas mažiau būna autobusuose.

UAB „Kauno autobusai” generalinis direktorius Mindaugas Grigelis sakė, kad paprastai Naujųjų metų naktį autobusais važinėja nedaug žmonių. „Gyventojai naujametes šventes organizuoja taip, kad nereikėtų ieškoti autobusų. Todėl jais važiuoja tik atsitiktiniai keleiviai”, – mano jis.

Anot M.Grigelio, naktį dirbs du autobusų vairuotojai. „Jie yra įpratę keltis 3 val. ryto, todėl dėl naktinio darbo nekils problemų. Žinoma, jie negalės sutikti Naujųjų namuose arba prieš darbą gerti alkoholio, tačiau tokia jų darbo specifika”, – sakė direktorius.

Taksi išsikviesti buvo neįmanoma

Per Kalėdas nemažai kauniečių nepavyko išsikviesti taksi. „Skambinau įvairiais telefonais į kelias firmas. Arba pasiūlydavo laukti valandą, arba pasakydavo, kad taksi nebus. Kai kuriais telefonais iš viso niekas neatsiliepė”, – pasakojo viena moteris.

„Kauno taksi paslauga” direktorius Alfonas Šadurskas neabejoja, kad ir Naujųjų naktį taksistų trūks. „Kad taip neatsitiktų, tą valandą reikėtų įdarbinti turbūt 4 kartus daugiau vairuotojų. Pikas prasideda vidurnaktį ir tęsiasi iki 4 val. ryto. Tokiu metu taksi reikia ilgiau palaukti”, – sakė jis.

A.Šadurskas teigė, kad per Naujuosius į gatves nori išvažiuoti beveik visi taksistai. „Jų raginti nereikia”, – nusijuokė jis.

Į priemiesčius važiuoti nenori

Bendrovės „Greitas taksi” administratorius Alfonas Stankunavičius taip pat teigė, kad Naujųjų metų naktį taksi trūks. „Jų ir taip yra per mažai, o per didžiąsias šventes būna dar sunkiau. Vairuotojai dirba pagal nustatytus grafikus. Žinoma, atsirastų vairuotojų, sutinkančių dirbti ir daugiau, tačiau nėra tiek automobilių”, – sakė pašnekovas.

Pasak A.Stankunavičiaus, vairuotojai per Naujųjų metų naktį ir Kalėdas stengiasi per kuo trumpesnį laiką aptarnauti kuo daugiau keleivių. „Tai suprantama, todėl toliau nuo centro, didžiųjų mikrorajonų gyvenantys kauniečiai taksi turės ilgiau palaukti”, – neslėpė jis.

S.Stankunavičius pažymėjo, kad per didžiąsias šventes taksistai patiria ir daugiau nuostolių. „Dažnai pasitaiko melagingų iškvietimų arba nuvykus į vietą keleivių nerandama, nes jie būna išvažiavę kitos firmos automobiliu”, – teigė jis.

Mėgina sudrausminti vairuotojus

Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus specialistai įspėja, jog švenčių dienomis taksi keleiviai dažniau apgaudinėjami.

„Įtarus, jog taksi vairuotojas bando apgauti prašydamas už kelionę didesnės sumos, nei įprasta, keleiviai turėtų prašyti kvito, kuriame turi būti nurodyti kelionės pradžios ir pabaigos taškai, važiavimo laikas, nuvažiuoti kilometrai, taksi automobilio numeris, kelionės kaina”, – sakė P.Keras. Anot jo, taksi vairuotojas privalo išduoti tokį kvitą, jeigu keleivis to reikalauja.

„Mes po Naujųjų metų nuolat sulaukiame keleivių skundų dėl taksistų. Tačiau keleiviai neturi kvito, nežino ir taksi firmos ar valstybinių numerių, todėl būna neįmanoma surasti kaltų”, – teigė P.Keras.

Taksi automobilyje ant priekinio skydo keleiviams matomoje vietoje turi būti pritvirtinta vairuotojo kortelė su nurodytais vežėjo nustatytais taksi tarifais, vežėjo ir vairuotojo rekvizitais bei vairuotojo nuotrauka.

Vidutinė taksi kaina Kaune išsikvietus taksi yra 1,80 lito už kilometrą, o kaina įsėdus į taksi gatvėje šiek tiek didesnė – nuo 1,80 Lt iki 2,20 Lt. Už įsėdimą į taksi automobilį taksi įmonės ima mokestį nuo 1 iki 2 Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.