Prancūzijos užsienio legiono gyvenimas – per Viasat Explorer iš labai arti

Iš kartos į kartą įsišaknijo požiūris, kad Prancūzijos užsienio legionas – tai romantiškom legendom apipintas dalinys, kur vyrams suteikiama dar viena proga pradėti gyvenimą iš naujo. Tačiau iš tiesų Legione nėra nieko romantiško, o ir čia tarnaujančių karių nuotykiai nebūna nei smagūs, nei juokingi.

Legiono tikrovė – sekinančios treniruotės. Griežta ir alinanti karių dienotvarkė sukurta tam, kad net buvę aršiausi priešai susidraugautų ir taptų artimesni už gimines. Tokių tarpusavio santykių reikalauja ir Legiono garbės kodeksas, kuris skelbia: „Kiekvienas legionierius yra tavo ginklo brolis, nesvarbu, kokia jo tautybė, rasė ar religinės pažiūros. Privalai jį paremti taip, kaip vienas kitą remia tikri šeimos nariai.”

Užsienio legionas įkurtas 1831 metais. Anuomet užsieniečiams buvo draudžiama tarnauti prancūzų kariuomenėje. Tačiau per karą Alžyre buvo pralieta daug prancūzų kraujo, tad nuspręsta sukurti karinį dalinį, kuriame tarnautų vyrai iš bet kurios pasaulio šalies, išskyrus Prancūziją. Pasirašę sutartį penkeriems metams, samdiniai galėdavo pasikeisti vardą ir niekas jų neklausinėdavo apie praeitį ar apie tai, iš kur jie atvyko. Jiems buvo suteikiamas naujas gyvenimas mainais už Prancūzijai aukojamą gyvybę.

Nenuostabu, kad į Legioną plūdo įvairiausio plauko perėjūnai: policijos ieškomi nusikaltėliai, samdomi kariai ir tiesiog nuotykių ieškotojai. Dėl to, kad legionieriai buvo kilę iš įvairių šalių ar net socialinių sluoksnių, ir buvo sukurta alinanti pasirengimo sistema. Sunkumai turėjo užglaistyti kultūrinius ar tautinius skirtumus ir sukurti Legione broliškumo ir bendrumo atmosferą. Griežta drausmė, visiškas paklusnumas vadui skirtingus žmones suvienijo į tvirtą, vieningą karinį dalinį. Šios sistemos tikslas – atsijoti silpnuosius, tinginius ir nesugebančius bendradarbiauti. Sistema žiauri, negailestinga, bekompromisine ir… neįtikėtinai efektyvi. Grupinės bausmės skiriamos už individualias klaidas, silpniausieji komandos nariai apgyvendinami sunkiausiomis sąlygomis, visiems privaloma laikytis griežčiausios drausmės. Silpnieji priremiami prie sienos. Išlieka tik stipriausieji. Tik jie atitinka visus Legiono reikalavimus.

Šiandien Prancūzų Legione tarnauja 7655 vyrai: 411 karininkų , 1731 vadinamasis N.C.O.S. (karininkas, turintis seržanto laipsnį) ir 5513 legionierių, suskirstytų į 10 dalinių.

Taigi koks iš tiesų yra Legionas? Nuotykių ieškotojas Bearas Gryllsas išsirengė į Sacharą, ketindamas viską patirti savo kailiu. Jo ir dar vienuolikos savanorių išgyvenimus buvusioje Legiono treniruočių bazėje pamatysime per Viasat Explorer rodomame dokumentiniame seriale „Pabėgimas į Legioną”. Jiems teks iškęsti alinančias treniruotes, psichologinį spaudimą ir sunkiausius išbandymus, tenkančius kiekvienam Legiono naujokui.

„Pabėgimas į legioną” – nuo sausio 1 dienos 19.10 per Viasat Explorer.

AR ŽINOTE, KAD…

…Vyrų, stojančių į Prancūzijos užsienio legioną, instruktažo programa trunka 15 savaičių, per jas naujokai susipažįsta su kariniu gyvenimo būdu ir Legiono tradicijomis, dalyvauja techniniuose ir praktiniuose mokymuose kareivinėse, lauke, specialiuose mokymuose kalnuose, gauna techninio pasirengimo sertifikatą „CTE”, lanko lengvųjų automobilių vairavimo ir sunkiosios karo artilerijos valdymo mokyklą, išmoksta žygiuoti ir maršą „Képi Blanc” bei dalyvauja treniruočių programos baigimo ceremonijoje.

…Šiais laikais norėdami įstoti į Prancūzijos užsienio legioną privalėsite pateikti pasą, o neretai ir galiojančią vizą. Be to, nesvarbu, kokia jūsų šeimos padėtis, Legione jus laikys viengungiu.

…Legiono kariai sėkmingai dalyvavo įvairiausiuose kariniuose konfliktuose: 1990 -1991 metų Persijos įlankos kare, Kampučijoje, 1992 -1993 metais Somalyje, 1994 metais Ruandoje, Bosnijoje, Kosove, 1993 -2003 m. Makedonijoje, 1996 m. Centrinės Afrikos Respublikoje ir kitur. Šiuo metu legionieriai atlieka tarnybą Afganistane, Kosove, Čade, Dramblio Kaulo Krante – visur, kur tik jų prireikia Prancūzijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Prancūzijos užsienio legiono gyvenimas – per Viasat Explorer iš labai arti"

  1. nerijus

    patys rimčiausi bičai yra legionieriai iš visų karinių slpatų ir neslaptų karinioų ooganizacijų.čia my opinion.

  2. vicka

    👿 cia super

  3. vaida

    pritariu,nes mano vaikinas jau penkti metai ten tarnauja,jis pats drasiausias mano kareivelis 😳 tik lb sunku kai grizta tik pora kartu per metus,taciau ir ten jis linksminasi,atsipalaiduoja kai nori,nes nera paprastas karys,o turi laipsni,tad turi galimybiu 🙂

  4. Jules

    Nekalbėkit niekų apie dubasintojus ir body builderius. Nieko panašaus. Ten galvažudžių manjakų nereikia. Priimami normalūs, stiprūs ir išvermingi, nekvaili vyrai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.