Sušaudytas Kūčių naktį

Manoma, kad su mašinvagiais sietas kaunietis pateko į mirtinus spąstus

Naktį į pirmadienį (buvo kelios minutės po vidurnakčio) vieno Tenorų gatvės dviaukščio laiptinėje kraujo klane leisgyvis aptiktas 24-erių metų Marius Zakarauskas, gyvenęs šio namo pirmajame aukšte su močiute.

Išviliotas iš namų apgaule

Teigiama, kad kelios minutės iki nelaimės jis staiga išbėgo iš namų su virtuviniu peiliu rankoje. Močiutė tespėjo riktelti: „Mariau, kur tu?!” Vietoj atsakymo nuaidėjo lauko durų trinktelėjimas.

Manoma, kad vyriškis išbėgo tiesiai į mirtį arba pastebėjęs pro langą aplink jo „Opel Calibra” besisukiojantį įtartiną asmenį, arba išgirdęs suveikiant automobilio signalizaciją. Greičiausiai tai buvo iš anksto parengti spąstai, kaip išvilioti jį iš namų.

Dviaukščio, kuriame gyveno M.Zakarauskas, laiptinės durys rakinamos. Teigiama, kad į jo gyvybę pasikėsinta maždaug po valandos, kai šis viengungis grįžo į namus po Kūčių vakarienės pas mamą. Neatmetama, kad jo jau tykojęs žudikas tada neįgyvendino nusikalstamo plano, nes pasmerktasis myriop buvo ne vienas: jį parvežė sesuo su draugu.

Anūkui išbėgus, močiutė teigia puolusi prie lango, tačiau nieko nesimatė. Lyg ir girdėjo kažkokius petardų sprogdinimą primenančius garsus, tačiau nebuvo linkusi jų sieti su anūku.

Kad kažkas sprogdina petardas iš pradžių teigia pamanę ir kiti šio dviaukščio Ramybės parko prieigose gyventojai. Tiesa, viena jų triukšmą laiptinėje palaikiusi dvigubų jos lauko durų daužymu. Išdrįsus šias atverti, pačiame laiptinės prieangyje gulėjo žmogus. Laiptinės durys buvo praviros: jo kojos buvo lauke. Blausioje šviesoje pavyko įžiūrėti, kad tai – kaimynas iš priešais esančio buto. Pribėgusi prie jo moteris dar bandė teirautis: „Mariau, čia tu? Kas atsitiko?”, tačiau gulintysis kruvinu veidu kraujo klane jau nieko nebeatsakė. Kaimynė teigia iš pradžių pamaniusi, kad vyriškis susižalojo parkritęs.

Suvarpytas kulkų

Nubėgus pas nelaimėlio močiutę, ši pasikvietė pagalbon nuomininką. Pastarasis puolęs skambinti greitajai. Atskubėję greitosios pagalbos medikai iškėlė kitą versiją – leisgyvio paciento kakle, skruoste bei pakaušyje konstatuotos žaizdos jiems pasirodė panašios į durtines. Juolab kad po nelaimėliu aptiktas peilis.

Kad į vyriškį šauta, paaiškėjo tik nugabenus jį jau kritiškai sunkios būklės su lašine į Kauno medicinos universiteto klinikas. Sužeistasis mirė ant operacinės stalo. Paaiškėjo, kad jo galva ir kaklas buvo suvarpytas šūviais iš arti. Manoma, kad jų, vos atidarius laiptinės lauko duris, buvo mažiausiai šeši. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, įvykio vietoje rastos šešios tuščios šovinių tūtelės bei dvi 9 mm kalibro kulkos. Jų paliktų pėdsakų aptikta ir laiptinės duryse bei sienose. Manoma, kad šūviai į auką paleisti iš karto iš dviejų ginklų. Redakcijos duomenimis, automato kalenimą primenanti jų serija buvo girdėti net šio miesto centro kvartale esančios Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės palatose, kurių langai išeina į Vytauto prospektą.

Velionio kaimynai nieko blogo apie jį pasakyti negalėjo. Neva tai buvo tipiškas tokio amžiaus viengungis, pas kurį dažnai lankydavosi panašūs draugai.

Kiek serijų turės prasidėjęs trileris?

Tačiau policija linkusi velionį apibūdinti kitaip. Teigiama, kad jis ne kartą teistas, taikytas nužudytajam ir Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Velionį pareigūnai linkę sieti su automobilių vagių pasauliu. Neva jis buvo žinomas ir Vokietijos teisėsaugininkams. Kad tik rudeniop Marius grįžo iš užsienio, kuriame nuolat uždarbiavo, dienraščiui teigė ir jo šeimos aplinkai priklausantys pašnekovai.

Tąnakt policijos operatyvinė grupė užsibuvo šiame Tenorų gatvės dviaukštyje iki trijų nakties. Jo gyventojai, išaušus Kalėdų rytui, dienraščiui guodėsi turėję bemiegę naktį.

Šį nusikaltimą, kuris, kaip manoma gali būti susijęs su pastaruoju metu Kaune vis dažniau aidinčiais šūviais, kurių aukomis tampa vis nauji už vagystes jau teisti asmenys, tiriantys pareigūnai prašo visuomenės pagalbos. Jeigu jūs ką nors tą naktį matėte arba žinote (ypač, jeigu atkreipėte dėmesį į tamsiai vilkintį vyriškį, besisukiojusį Kūčių vakarą aplink Tenorų gatvės 8-ąjį namą jau nuo aštuntos vakaro, arba kur nors netoliese stovėjusį įtartiną automobilį) prašom paskambinti šiais policijos telefonais: 02, 112, 30 30 50 (anoniminis) 30 33 53, 30 30 38 arba 30 34 18. Pastarieji trys – ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio pradėjusio Kauno vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.