Migdolai – kone panacėja

„Journal of Nutrition” išspausdintame tyrime teigiama, kad migdolų riešutai padeda išvengti staigių cukraus kiekio „šuolių” kraujyje, suvalgius angliavandenių turinčio maisto. Be to, migdolai užkerta kelią oksidacijos stresui.

„Mes išaiškinome, kad migdolų riešutai gali daryti didelę įtaką slopinant insulino išsiskyrimą, kurį sukelia angliavandenių turintys produktai”, – teigė vienas tyrimo autorių daktaras Sirilas Kendalas iš Toronto universiteto.

Manoma, kad migdolo riešutai mažina mažo tankio lipoproteinų kiekį, turi itin daug maistingųjų komponentų. Šis tyrimas parodė, kad į racioną įtraukti migdolai gali padėti sureguliuoti gliukozės kiekį kraujyje, slopinti diabeto priepuolius, taip pat naudingi širdžiai.

Balta duona – populiari amerikiečių dietos dalis – gali smarkiai padidinti cukraus kiekį kraujyje. Šis savo ruožtu išlaisvina žalingus laisvuosius radikalus.

Nuo širdies ir kraujagyslių ligų pasaulyje miršta daugiausiai žmonių. Dėl didelio gliukozės kiekio kraujyje pasaulyje kasmet miršta 3 milijonai gyventojų.

Sveikiems vyrams ir moterims tyrinėtojai leido pasirinkti 4 rūšių maisto, turinčio 50 gramų angliavandenių: baltos duonos; baltos duonos ir 60 gramų migdolų riešutų; virtų ryžių; bulvių tyrės iš paketėlių.

Riebalų, baltymų ir bendram energijos kiekiui palaikyti į ryžius ir tyrę pridėjo migdolų, taip pat riebalų (nesūdyto sviesto) ir baltymų („Čedaro” sūrio). Dalyviai skirtingu laiku ragavo visų patiekalų, o po to patikrino gliukozės, insulino ir antioksidantų kiekį kraujyje.

Tų, kurie ragavo maistą su migdolais ir virtų ryžių, cukraus kiekis kraujyje pakilo nedaug.

Tyrimo rezultatai gali būti labai reikšmingi reguliuojant svorį, nes didelis cukraus kiekis dažnai sukelia alkio jausmą. O šis skatina žmones valgyti daugiau nei reikia.

Saujelė migdolo riešutų (160 kalorijų) – puikus vitamino E ir magnio, baltymų ir ląstelienos, kalio, kalcio, fosforo, geležies ir sveikatai naudingų nesočiųjų riebalų šaltinis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Migdolai – kone panacėja"

  1. Vaiva

    Tikriausiai sumazejo ju pirkimas,nes pabrango.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.